10 Tips om gemotiveerd te blijven nu het kouder wordt!

fullsizerender-2
Het is nog pikkedonker als het té scherpe geluid van mijn wekker door mijn slaapkamer heen galmt. Ik stap naar buiten en bedenk me dat het nu echt tijd is om handschoenen aan te schaffen. BRRRR, de zomertijden zijn voorbij, HALLO HERFST!

Sporten vind ik leuk! Dat is wat mij gemotiveerd houdt. Maar hoe behoud ik die motivatie als het kouder wordt? Donkerder wordt? En misschien wel sneeuwt? Voor een nieuwe dosis motivatie geef ik tien tips!

1. Sport samen!
Heb je écht, maar dan ook écht geen zin? Je kunt je sportmaatje natuurlijk niet alleen laten gaan. Ga samen een rondje rennen en bespreek de zoetsappige roddels van afgelopen stapavond. Wedden dat het rondje sneller voorbij gaat!

2. Kies vaste sporttijden!
Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld twee keer in de week wilt sporten. Misschien komt dit de dinsdagavond en de vrijdagochtend voor jou het beste uit. Door vaste sporttijden in te plannen is de kans dat je een workout moet overslaan door andere plannen kleiner.

3. Kies een sport die écht leuk vindt!
Sorry.. Dit heb ik misschien al honderd keer gezegd. Maar kies niet voor een uurtje dance workout of zumba als je van te voren weet dat je dit op motorisch gebied niet helemaal kunt bijbenen (yep, ik spreek uit eigen ervaring). Kies daarentegen voor iets wat bij jou past. Boksen, zwemmen…Dit kan vanalles zijn. Grotere kans dat jij volgende week weer gaat!

4. Varieer in sporten.
Ren niet iedere keer hetzelfde 5 kilometer rondje door de bossen achter je huis. Dat ene bospad, dat bruggetje en die sloot heb je na acht keer wel een keertje gezien. Pak de volgende keer de afslag naar links in plaats van rechts en laat je verrassen door waar je uitkomt. Of kies voor een andere sport dan wat je normaal doet. Fietsen, zwemmen, dansen.. er is zoveel keuze. Door te variëren houdt je het sporten voor jezelf leuk en uitdagend.

5. Plan na het sporten een verwenmomentje in.
Denk aan een netflixaflevering, een blokje Tony Chocolonely of een warm bad met héél veel schuim. Dit heb je verdiend na het sporten! ENJOY!

6. Sport in de ochtend! (Dit werkt voor mij.)
Dit werkt niet /is niet mogelijk voor iedereen maar omdat het bij mij helpt deel ik deze tip.  Als ik in de avond een uurtje sporten op de planning heb staan dan ben vaak de hele dag bezig met excuses verzinnen ‘Maar dan ben ik moe’ of ‘Maar ik heb nog zoveel andere dingen te doen’. In de ochtend is je workout meteen achter de rug en ben je fris en fruitig om je dag te beginnen! Ook al ben je totaal geen ochtendmens, probeer het eens een keertje!;)

7. Houd je progressie bij.
Denk aan een hardloopapp die precies bijhoudt wanneer en met welke tijd je een afstand hebt gerend. Of houdt een lijstje bij met welke gewichten en het aantal herhalingen die je bij een bepaalde oefening hebt kunnen doen. Door het inzien van de vooruitgang die je boekt blijf je gemotiveerd.

8. Koop nieuwe workout spullen!
Oke, je kunt niet iedere keer een nieuw paar sportschoenen of een nieuwe sportoutfit kopen (helaas). Maar nieuwe spullen wil je (naar mijn ervaring) vaak uitproberen. Als je een nieuw jurkje hebt gekocht wil je die toch ook meteen aan bij het volgende feestje?! Eens in de zoveel tijd mag dat vind ik en maak dan meteen gebruik van de motivatie die daarbij komt kijken! (psst! in deze blog vertel ik je waar ik mijn sportkleren vaak vandaan haal.)

9. Denk aan dat gevoel achteraf! En dan vooral als je écht geen zin hebt..
Je ligt in je meest comfy joggingspak op de bank, het regent buiten pijpenstelen en je verwacht toch dat het overvol zal zijn in de sportschool. Sluit dan heel eventjes je ogen, beeld je in dat je al geweest bent. Hoe voelt dat? Wil je dat gevoel? Hoptjop, gaan met die banaan! #noexcuses #schoponderjekont

10. Deel je post-workoutselfie!
Last but not least, je bent geweest en daar ben je trots op! Deel een workoutselfie om anderen ook van die bank af te krijgen! Let’s do this togheter!

En? Ga jij de deur nog uit vandaag?
Laat het me dan weten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie