Zelf pindakaas maken!

FullSizeRender (58).jpg
Op de boterham, in de warme havermout, op een rijstwafel of gewoon een lepel in de mond…. IK BEN FAN VAN PINDAKAAS. Ik heb al veel verschillende varianten geproefd. Denk aan de standaard pindakaas van Calvé, de aparte pindakazen van de Pindakaaswinkel (Caramel zeezout en witte chocolade), pindakaas met stukjes of Pindapasta van de Body and Fitshop. Maar is het eigenlijk lastig om pindakaas zelf te maken? Ik probeerde het uit!

Welke ingrediënten ik gebruikt heb voor één potje pindakaas:
– 250 gram ongebrande pinda’s
– twee theelepels kokosolie
– snufje (zee)zout
Yep, that’s it!

Ik heb de pinda’s (ongepeld) in een bak gedaan. Vervolgens heb ik de nootjes fijngemalen met een mixer. Ik heb twee theelepels kokosolie in een pannetje opgewarmd en dit vervolgens bij de gemixte nootjes gegoten. Ik heb nog een snufje zout aan het mengsel toegevoegd en het nogmaals door elkaar gemixt. KLAAR!

Het is dus heel simpel om te maken! En wat ik het leukste vind –> je kunt er zelf een lekkere variant van maken. Ik denk zelf aan het toevoegen van cacaopoeder of kaneel of misschien wel iets van m&m’s.

En ja, pindakaas is best wel een calorieënbom. Maar ik heb me ook laten vertellen dat het gezonde vetten zijn. Dus een laagje pindakaas op de boterham? Ik zeg doen!

Welk ingrediënt moet ik volgens jou aan het standaard pindakaasrecept toevoegen?
Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 4 comments for this article
  1. Pingback: Friday favourites #15 – Jipsanders.com
  2. Pingback: Mijn 10 onmisbare ‘gezonde’ producten. – Jipsanders.com
  3. Pingback: Friday favourites #34 – Jipsanders.com
  4. Pingback: Friday favourites #15 – Jipsanders.com

Geef een reactie