Welke (sport-)apps gebruik ik op mijn telefoon?

file-6Er worden steeds meer apps ontwikkeld voor de telefoon. Behalve berichtjes verzenden via Whatsapp, fotootjes sturen via Snapchat en berichtjes checken via Facebook zijn er ook apps die je kunt gebruiken voor het sporten en het bijhouden van voeding. In deze blog vertel ik welke apps ik hiervoor allemaal gebruik. Van een running-app tot een voedingstracker en een app die ik gebruik voor het op doen van inspiratie. Lees je mee?

 
Runkeeper
runkeeper
Runkeeper gebruik ik al vanaf mijn eerste hardlooprondje! Je kunt er heel handig je hardloopprestaties mee bijhouden door middel van GPS. Zo kun je per run zien hoe ver en hoe lang je hebt gerend én wordt de route nauwkeurig vastgelegd. Zo heb je na een tijdje een goed overzicht van verschillende hardlooprondjes in je buurt. Je kunt foto’s koppelen aan een run en je kunt aangeven hoe de run is gegaan. Wat ik ook fijn vind is dat je vrienden kunt toevoegen zodat je hun hardlooprondjes kunt inzien. Dat werkt motiverend voor mij! Als ik namelijk een berichtje op mijn telefoonscherm krijg met: ‘Pietje heeft … km hardgelopen’. Dan denk ik ‘Nu is het weer mijn beurt..!’. (Deze app is gratis te downloaden).

Myfitnesspall
myfitnesspall
Ook deze app heb ik op mijn telefoon staan. Ik maak hier geen dagelijks gebruik van want ik houd mijn voeding niet precies bij. Maar als ik bijvoorbeeld een dagje op pad ga en ik weet niet goed of ik wel genoeg binnen heb gekregen dan is deze app heel handig. Ook heb ik soms een nieuw recept uitgeprobeerd en vind ik het fijn om te weten hoe veel en wat er precies voor voedingsstoffen inzitten. Je kunt gemakkelijk producten invoeren en ziet dan precies hoe veel calorieën en voedingsstoffen erin zitten. Hieraan kun je ook doelen koppelen (denk aan afvallen/aankomen). (Ook deze app is gratis te downloaden).

Instagram
insta
Ik sluit af met de bekendste app: Instagram! Ik hoor je al denken, is dit een app die te maken heeft met voeding en sporten? Nee dat is het inderdaad niet. Maar Instagram motiveert mij wel heel erg om bijvoorbeeld te gaan sporten, of om een nieuw recept uit te proberen. Vandaar dat ik deze app wel in dit rijtje heb gezet. Ik vind het tof om dagelijks inspirerende plaatjes van anderen te zien. Van een post-workout selfie tot een easy recept en van een motivatiequote tot een hardlooptip!

Dat waren ze alweer. Ik gebruik dus een hardloop app, af en toe een voedingstracker en een app waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Gebruik jij apps die te maken hebben met sporten en/of voeding?
Wat is jou favoriet? Let me know!

Liefs,
Jip

There are 8 comments for this article
 1. Pingback: Running diary #20 – Tien hardloopvragen. – Jipsanders.com
 2. Pingback: Running diary #28 – Hoe begin je met hardlopen? – Jipsanders.com
 3. Julia Koning 11 augustus 2017 13:49

  Zelf vind ik de app ‘runkeeper’ ook heel erg fijn! Vooral omdat je er ook doelen aan kunt geven en op deze manier ervoor kan zorgen dat je bijvoorbeeld in 2 maanden 5 km kan lopen. Helemaal top! Bedankt voor je andere twee tips, hier ga ik ook nog naar kijken!

 4. Denise 4 mei 2018 12:14

  Runkeeper spreekt mij het meeste aan! Zorgt voor een persoonlijke view.

 5. Angela 20 juni 2018 15:26

  Instagram is inderdaad een goeie inspiratiebron. Leuke blog!

Geef een reactie