Dit is de reden dat ik de afgelopen week geen krachttraining heb gedaan.

womensbestOm precies 7:00 uur schrik ik wakker van het te luide geluid van mijn wekker. Gelukkig komen er nog net wat zonnestralen langs mijn gordijnen de slaapkamer binnen waardoor ik toch net ietsje gemakkelijker mijn warme bedje uit kan komen. Ik hijs mezelf in de sportoutfit die ik de avond van te voren heb klaargelegd en eet snel een banaantje. Ik poets mijn tanden, pak mijn tas en spring op mijn fietsje op weg naar de sportschool…

Hoe graag ik het altijd zou willen. Op mijn gemakje sporten zit er helaas niet altijd in. Sporten combineer ik naast mijn studie, het bloggen, een bijbaantje en een sociaal leven. Daarentegen doe ik het heel graag omdat het voor mij een fijne afleiding is. Even een uurtje muziek op en mijn energie kwijt kunnen. Afgelopen week koos ik ervoor om eventjes het krachthonk te laten voor wat het is. Even niet met gewichtjes zwaaien maar de focus op andere dingen. Waarom ik dit deed vertel ik in deze blog! Lees je mee?

Reden 1: ‘Even alles op mijn gemak doen…’

Toch is het fijn om af en toe iets meer tijd te hebben voor de dagelijkse dingen. Geen to do list van ten minste 10 dingen wegwerken maar gewoon even op de bank zitten. Met bijvoorbeeld een kopje thee en een tijdschrift. Om deze reden heb ik afgelopen week niet in het krachthonk gestaan. Ik was toe aan een weekje ‘op mijn gemak doen’. Even de focus op mezelf.

Reden  2: ‘Ook je lichaam moet herstellen’

Bovendien heb ik de afgelopen zeven dagen rust gehouden voor mijn lichaam. Ook ik vergeet af en toe dat dat ook heel belangrijk is. Je lichaam heeft ook de tijd nodig om te herstellen van trainingen! Eventjes een weekje rust voor mijn lichaam kan natuurlijk nooit kwaad, dacht ik.

Reden 3: ‘…Om vervolgens extra hard te kunnen knallen!’

Ik sluit af met reden nummer 3. Wanneer ik het sporten voor een aantal dagen laat voor wat het is, merk ik pas dat even niet sporten veel invloed heeft op mijn motivatie. Ik kom er dan achter hoe erg ik het sporten kan missen. Ook heb ik ervaren dat ik vaak met 110% motivatie het trainen na zo’n rustmoment weer oppak. Sport je regelmatig maar ben je even de motivatie kwijt? Misschien werkt dit dan ook wel voor jou. Even een stapje terug doen, om vervolgens extra hard te kunnen knallen!

Pak jij wel eens heel bewust een rustmoment? Om welke reden doe jij dit? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 4 comments for this article
 1. fashionheavenxl 12 mei 2017 10:13

  Ik heb momenteel ook een dikke week niets gedaan. Normaal doe ik 3x in de week een full body workout met gewichtjes en proteine shakes nadien.. Ik voel me echter wel schuldig en ben bang heel wat resultaat kwijt te spelen, zonde want was al lang bezig. Maarja ik doe ook unief en momenteel te veel deadlines dat het veelste druk is en te veel stressy momentjes! Leuke post nog xxx

  • sandersjip 12 mei 2017 11:10

   Gewoon even de focus op de deadlines dus!;) En dat resultaat gaat echt niet weg hoor in 1 week! Succes nog

 2. Pingback: Friday favourites #40 – Jipsanders.com
 3. karinhaarblog 13 mei 2017 08:35

  Goed gedaan en een leuk stukje, je voelt het zelf het beste aan , ik heb nu 2 weken niet gelopen bleef spierpijn houden, ik ben blij dat ik het gedaan heb spierpijn weg en super veel zin er weer in,succes!!

Geef een reactie