Mijn hardloop essentials!

flipbelt2Twee jaar geleden begon ik mijn hardloopavontuur. Hoewel ik als beginneling eigenlijk ook maar wat deed, heb ik ondertussen mijn weg gevonden in de hardloopwereld. Nu weet ik precies wat voor mij werkt, wat ik leuk vind en waar ik voor wil trainen! In deze blog zet ik mijn hardloop essentials op een rijtje! Kijk je mee?

Natuurlijk ging het hardlopen de afgelopen twee jaar niet altijd gemakkelijk. Ook ik had van die periodes dat de motivatie ver te zoeken was. Als je thuiskomt van een lange schooldag en het regent buiten dan wil je nou eenmaal liever op de bank neerploffen. Daarnaast ben ik (helaas) ook verschillende blessures tegengekomen. Van een verstuikte enkel tot een liesblessure en van een scheurtje in mijn pees tot blaren… Maar nu, twee jaren later, ben ik (gelukkig) nog steeds fan van het hardlopen! Hieronder heb ik verschillende items opgesomd die ik niet kan missen als ik een rondje ga hardlopen:

1. Mijn paarse en roze stappers!
file4-2
Ik start dit rijtje met het áller, állerbelangrijkste, de hardloopschoenen natuurlijk! Want zonder mijn paarse/roze stappers had ik die halve marathons nooit uit kunnen rennen! Ben jij van plan te gaan hardlopen? Zorg dan dat je goede hardloopschoenen hebt om blessures te voorkomen!

2. Een hempje om in te rennen!
file2-2
Als het niet heel hard sneeuwt + vriest + waait dan ren ik vrijwel altijd in een hempje. Ik krijg het met hardlopen altijd warm en met blote schouders vind ik het dan net wat fijner rennen!

3. Mijn OV-chipkaart!
ov.jpg

Ooit heb ik een 15 kilometerrun uitgestippeld midden door de bossen. Het regende enorm hard maar toch wilde ik gaan rennen. Net op het moment dat ik midden in de bossen was kreeg ik last van enorm pijnlijke scheuten onder mijn voet. Later bleek dat er een scheurtje in de pees onder mijn voet zat. Één ding heb ik hier zeker van geleerd, neem ALTIJD je OV-chipkaart mee! Want dat hinkelen op één been door de regen dat was geen pretje.

4. Oortjes (muziek)!
wehkamp4
Waarom ik vrijwel altijd met muziek op ren? Omdat ik alleen maar moe word als ik mijn eigen voetstappen en gehijg hoor…

5. Runkeeper App!
runkeeper.png
Al vanaf het begin houd ik mijn hardlooprondjes bij via de Runkeeper app. Deze app volgt je route door middel van GPS. Het houdt je tijd bij, je afstand, verbruikte caloriëen etc. Ook kun je vrienden toevoegen en ik kan je vertellen dat werkt motiverend! Want krijg je een berichtje dat je hardloopbuddy is gaan hardlopen? Dan is het nu jouw beurt! 😉

6. FlipBelt!
Flipbelt1

Last but not least, heb ik laatst de FlipBelt ontdekt! Dit is een soort van hardloopriem waarin je allerlei spulletjes kunt wegstoppen. Denk aan je telefoon, je OV-chipkaart, kauwgompjes maar ook je sleutels! Want er zit ook een handig haakje aan, waardoor je sleutels niet verloren kunnen gaan. De Flipbelt kan op maat besteld worden, waardoor de riem niet gaat afzakken. (Ik heb tijdens het rennen écht niet door dat ik zo’n ding om mijn heup heb zitten). HANDIG dus. Ben je een hardloper? Dan vind ik deze gadget zeker een aanrader!

PSSSSST, WIN-ACTIE!
Ik mag namens IMMAYA SPORTS een FlipBelt aan mijn volgers weggeven. Wil je meedoen? Zie dan deze foto op mijn Instagram óf deze blog!

Wat mag bij jou echt niet ontbreken tijdens het hardlopen? Let me know!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Jaroen 31 juli 2017 21:24

    Hallo jip ,

    Je blog inspireert mij heel er voor al tips en de info over het hardlopen . Het lijkt me een heel handig ding voor al. Voor het hardlopen en ook voor Buikspier oefeningen lijkt me heel handig hoef je hem niet in de hand elkeer te houden . Groetje Jaroen

Geef een reactie