Kickbox bootcamp StrongfitNL

Afgelopen zondag reisde ik namens het Ibsiga-team richting het noorden van het land. Nee, ik was niet zoals alle andere sportievelingen die ik tegenkwam op weg naar de Dam tot Dam loop. In plaats daarvan ging ik wat doen wat totaal ‘out of my comfortzone’ ligt. De allereerste bootcamp van StrongfitNL stond op de planning. Als onervaren vechtsporter stapte ik zonder verwachtingen de trein in.

‘…zoals ze dat mooi met een grijns op hun gezicht zeiden.’

Eenmaal aangekomen in de Daysgym in Almere werd ik hartelijk ontvangen. Ik kreeg een rondleiding en maakte me klaar voor de bootcamp. Toen was het zover, tijd om 60 minuten lang ‘kapot te gaan’ (zoals ze dat mooi met een grijns op hun gezicht zeiden). De bootcamp werd gehouden door kampioenen in de kickbox. Alleen van dat idee begon ik al te zweten, maargoed ik was er helemaal klaar voor. We begonnen met een korte warming-up, wel even de spieren warm maken natuurlijk voordat het echte werk begint.

‘De toon was gezet…’

Het begon meteen goed met een intervaltraining. Hoewel ik in het begin vooral bezig was met de bewegingen kon ik me een aantal minuten later helemaal geven. Heerlijk om al je agressie kwijt te kunnen. De toon was gezet, het zweet stond op mijn voorhoofd, op naar het volgende onderdeel. We leerden verschillende traptechnieken gevolgd door een conditietraining. Waarbij we heen en weer in de zaal moesten rennen. Vervolgens gingen we oefeningen doen waarbij verschillende spiergroepen onder handen genomen werden. Oefeningen als (Jump) squats, lunges en planks moesten een bepaalde tijd worden uitgevoerd ‘Nog 10 sec!! Laat het branden!!’ werd er vanaf de zijlijn geroepen. En of mijn spieren brandden. Normaal doe ik deze oefeningen met gewichten maar dit had ik toch echt even onderschat.

Interval, conditietraining, traptechnieken, krachtoefeningen het is allemaal aan de orde gekomen. Met een voldaan, (en vooral uitgeput) gevoel én een goed gevulde goodiebag van Body and fitshop ging ik richting huis. Wat deze dag mij bijgebracht heeft: STAP UIT JE COMFORTZONE! Doe eens wat anders, ga er zonder verwachtingen heen en laat jezelf verrassen.

Bedankt voor deze sportieve middag!

strongfit3

be the first to comment on this article

Geef een reactie