Zo maak ik mijn havermoutjes.

Guilty! Ja, ik ben een havermouttrutje! En ik geef er helemaal niks om want ik vind het heerlijk om met zo’n bakkie de dag te starten. Het valt me op dat ik vragen krijg over hoe ik mijn ‘havermoutjes’ maak, dus bij deze wil ik dit graag met jullie delen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 🙂

havermoutjesuitgelicht

Om je te overtuigen dat zo’n bakkie heeeerlâk is (ja ik haal jullie over om het een keer uit te proberen 😉 ) –>
1. Het voorbereiden van een ‘havermoutje’ stelt niks voor…
Ik maak het ’s avonds al klaar zodat ik in de ochtend alleen nog maar een lepel uit de bestekla hoef te vissen en voilà je hebt eten. Zelfs boterhammetjes smeren is hiernaast nog veel werk.
2. Je kunt er alles (nouja bijna alles) ingooien.
Denk bijvoorbeeld aan fruit, noten, cacao nibs, kokos, muesli, rozijnen en ga zo maar door.
3. Het geeft je een verzadigd gevoel.
Als ik de dag start met boterhammen merk ik af en toe dat ik onderweg naar mijn werk/school alweer honger krijg #teamalwayshungry. Met dit bakkie hou ik het met een tussendoortje makkelijk vol tot lunchtijd!
4. Probeer gewoon een keer wat anders!

Ingrediënten:

– 200 ml melk (welke soort melk is geheel aan jou)
– 50 gram havermout
– 1 scoop eiwitpoeder  (dit doe ik er niet altijd in, in dit geval vervang ik de melk door kwark)
– toppings (bijvoorbeeld: fruit, noten, pindakaas, cacao nibs etc.)

Je kunt het op twee verschillende manieren maken:

1. KOUD. Je doet de benodigdheden ’s avonds in een bakje. Laat het in de nacht in de koelkast staan en voilà je ontbijt is in de ochtend direct klaar. Wanneer je het op deze manier maakt is het wel belangrijk dat je de juiste verhoudingen van melk en havermout gebruikt voor de dikte. Dit is een kwestie van uitproberen wat jij lekker vindt.
2. WARM. Je zet een klein pannetje op het vuur. Je doet de melk, havermout en smart protein erin en roert dit door elkaar totdat het een mooi prutje wordt. Vervolgens doe je de toppings erop en is je ontbijtje klaar.

Mijn favoriete havermoutrecepten:

1. Het ‘appeltaart-havermoutje’
(Ingrediënten: melk, havermout, smart protein Vanille, appel, rozijnen en kaneel)appeltaartje

2. Het ‘bananen-chocoladehavermoutje’
(Ingrediënten: melk, havermout, smart protein chocolade, banaan, pindakaas en notenmix ‘liefde en passie’)

banaanchocolade

Hopelijk wil je na het lezen van deze blog ook havermout uitproberen. Laat het me weten als je het geprobeerd hebt en hoe je het vond! Als je nog andere vragen hebt mag je die natuurlijk altijd stellen door een reactie onder deze blog te plaatsen of door mij een privéberichtje op mijn Instagram te sturen! 🙂

Liefs,
Jip

There are 18 comments for this article
 1. Pingback: Voedingsdagboek: ‘Wat eet ik op een trainingsdag?’ | Jipsanders.com
 2. Pingback: Wat bestel ik bij de Body and Fitshop? – Jipsanders.com
 3. Pingback: Voedingsdagboekje #2 – Jipsanders.com
 4. Pingback: Friday Favourites #7 – Jipsanders.com
 5. Pingback: Alle havermout-ontbijtjes nog aan toe.. – Jipsanders.com
 6. Jennifer 30 november 2016 17:59

  Ik heb nog nooit havermout gegeten en durf het echt niet te proeven omdat het er uit ziet als kots ? Kun je een beetje uitleggen hoe het smaakt om deze moeilijke eter te overtuigen?

 7. Pingback: Voedingsdagboekje #4 – Jipsanders.com
 8. Pingback: Terugblik 2016: ‘ruim 250.000 likes, overwinningen en obstakels…’ – Jipsanders.com
 9. Pingback: Voedingsdagboekje #5 – Jipsanders.com
 10. Pingback: Friday favourites #30 – Jipsanders.com
 11. Pingback: Friday favourites #41 – Jipsanders.com
 12. Pingback: De 10 meest gestelde workout vragen! – Jipsanders.com
 13. Pingback: Wat eet ik na het sporten? – Jipsanders.com
 14. Pingback: Eetdagboekje januari 2017 – Jipsanders.com
 15. Pingback: Eetdagboekje: ‘Wat eet ik op een trainingsdag?’ – Jipsanders.com
 16. Pingback: Friday Favourites #7 – Jipsanders.com
 17. Pingback: Eetdagboekje september 2016 – Jipsanders.com
 18. Pingback: 5x havermout inspiratie! – Jipsanders.com

Geef een reactie