Maar je bent toch helemaal niet dik?!’

‘Een tweede hamburger ja? Is het cheatday vandaag Jip?’, ‘Heb je nu alwéér gesport?, dat hoef jij toch helemaal niet joh!’ ‘Je bent toch helemaal niet dik?’ Ja, deze vragen en opmerkingen krijg ik (helaas) meerdere malen naar mijn hoofd geslingerd… Door middel van dit blogje hoop ik duidelijk te maken dat sporten ook andere redenen heeft dan willen afvallen. Lees je mee?

jip111

‘…dit geldt lang niet voor iedereen’.

Het klopt dat veel mensen naar de sportschool gaan omdat ze er het liefste een paar kilootjes af willen hebben. Maar dit geldt lang niet voor iedereen. Zo vindt de ene persoon het heerlijk om af en toe buiten hard te lopen om conditie op te bouwen. Terwijl de ander kneiterhard zijn best doet op de voetbaltraining om in de wedstrijd te kunnen schitteren.

‘Ik kijk juist uit naar dat ene uurtje van de dag’.

Voor sommige mensen is sporten zo’n groot obstakel, dat ze dat ene uurtje van de dag met heel veel liefde zouden willen doorspoelen. Ik kijk juist uit naar dat ene uurtje van de dag. Een uurtje knallen, alles uit je hoofd zetten en aan je doelen werken. Het is een afleiding voor mij en geeft een voldaan gevoel. Uiteraard plof ik erna het liefste in mijn joggingspakkie op de bank voor een avondje netflixen. Want dat is mijn andere favoriete afleiding. 😉

‘… teveel dingen aan mijn hoofd’.

En ja hoor, ook ik heb zeker van die momenten. Van die momenten dat ik het sporten even oversla en lekker op mijn bank onder een warm dekentje wegkruip. Omdat het buiten regent, waait of koud is. Omdat ik last heb van spierpijn, moeheid of gewoon te lui ben. Of omdat mijn favo tv-programma op is en ik nog zoveel andere dingen moet doen. Dat heeft iedereen nou eenmaal. Maar het meeste van de tijd is het voor mij gewoon een afleiding. Want soms heb ik (denk ik net als vele anderen) even teveel dingen aan mijn hoofd.

‘Ik vind het heerlijk!’

Van dat ene telefoontje dat ik nog moet plegen tot de wasjes die nog gedaan moeten worden en van alle mailtjes die nog beantwoord moeten worden tot de boodschappen die nog gedaan moeten worden. Tijdens het sporten denk ik hier even helemaal niet over na maar ben ik bezig met een uurtje knallen! Ik vind het heerlijk!

Waarom sport jij? Laat het me weten in een reactie! Vind ik leuk. 🙂

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
 1. Rot 16 december 2015 07:33

  Haha zooo herkenbaar dit.
  De reacties ook. Vele denken aan soort aan kilo’s kwijt raken.
  Of reacties krijgt: “Jij hoeft toch niet te sporten?” “Je hoeft toch niet af te vallen?!” Of “jij kan eten wat je wilt 2x Macdonalds”
  Of “Als jij gaat hardlopen blijft er niks van je over!”

  Maar gelukkig interesseert mij dat geen hol want de reden dar ik sport is jezelf fit en gezond voelen, toch zo’n +15kg erbij in 4/5 jaar zijn. En natuurlijk dat ik het super leuk vind om de sportschool in te gaan jezelf sterker zien worden fitter en het is natuurlijk gezellig en weer een positief effect voor andere sporten.

  Daarnaast ben ik gek op hardlopen tussen Langedijk en Alkmaar lekker door de natuur of het prachtige recreatiegebied Geestmerambacht en trainen voor de halfe marathon van Schoorl.

  Daarnaast vind ik het ook nog leuk om de mountainbike te pakken om met een hele groep een ochtendje te knallen over het parcour van Schoorl of lekker een ochtend fietsen door het prachtige duingebied in Schoorl, Bergen aan zee enz.

  Dus ja sport word dan een soort hobby en natuurlijk omdat het leuk en gezellig is.

Geef een reactie