Het jaar 2015… ‘Dat kleine, schattige meisje met die twee vlechtjes en roze voetbalschoenen!’

Van fat to fit’, ‘mijn reis naar een gezonde levensstijl’ of  ‘my transformation’. Vaak genoeg zie ik blogs voorbij komen waarin jongens en meisjes hun transformatie delen om anderen te inspireren. Vaak zijn het jongens of meisjes die veel zijn afgevallen en waar de transformatie lichamelijk duidelijk zichtbaar is (waar ik veel respect voor heb, laat dat duidelijk zijn). Ik ben nooit ‘dik’ geweest, heb het altijd leuk gevonden veel te sporten, en vind ook gezond eten erg lekker! Fysiek zie ik wel degelijk verschil, zo ben ik afgelopen jaar wel een aantal kilo’s kwijtgeraakt. Maar een transformatie zit ook zeker van binnen, niet alle dingen die ik heb bereikt zijn te zien vanaf de buitenkant…

“Bloggen”

Zo heb ik afgelopen jaar eindelijk de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met deze persoonlijke blog. Hoewel ik schrijven en fotografie altijd interessant heb gevonden was de stap voor mij toch groot om verhalen en foto’s te delen met anderen. Het is ten slotte toch het internet, iedereen kan het zien en vormt bewust of onbewust een mening over je.

“Sporten”

– ‘Bij dat kleine meisje met die roze voetbalschoenen en twee vlechtjes!’.
Ja zo werd ik altijd omschreven. Ik voetbal al bijna mijn hele leven en doe dit met veel plezier. Een aantal jaren geleden maakte ik de overstap van de meisjes naar de dames. Sprintjes trekken kon ik wel, maar fysiek was het toch hele andere koek. Wilde ik een schouderduw geven, dan vloog ik alsnog zelf een meter de lucht in.  Bovendien heb ik al mijn hele leven snel last van mijn rug, waarom? Dat is nog steeds een grote vraag.

Om mijn rug wat meer te trainen en om schouderduwen te kunnen geven zonder dat ik zelf de lucht in geslingerd word begon ik met krachttraining. Nu een jaar later, merk ik zowel fysiek als mentaal verschil. Ten eerste voel ik me sterker, of ik nu daadwerkelijk schouderduwen kan geven moet nog blijken na de winterstop;) Daarbij zie ik ook lichamelijk verschil, meer spiermassa en een lager vetpercentage.

“Studeren”

Ook heb ik het afgelopen jaar een groei gemaakt binnen mijn studie. Ik volg het opleidingstraject ALPO (De Pabo en Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud en HAN te Nijmegen). Ik sta met steeds meer zekerheid voor een klas/groep mensen en mijn gevoel bevestigt steeds meer dat ik de goede richting heb gekozen. Wat ik later wil gaan doen daar ben ik nog niet uit maar daar heb ik gelukkig ook nog even de tijd voor.

Even naar het moraal van mijn verhaal: je mag je zeker laten inspireren door zulke ‘transformatie verhalen’. Maar een transformatie hoeft niet altijd van de buitenkant zichtbaar te zijn. Wat heb jij afgelopen jaar bereikt waar je trots op bent/mag zijn?

Laat het me weten!

Liefs, Jip

There are 3 comments for this article
 1. Roy 20 december 2015 22:36

  Haha wat mooi geschreven en sluit weer mooi aan op jou vorige blog post over dat je niet per se dik hoeft te zijn om te gaan sporten. 🙂

  Had zelf ook een leuke samenvatting gemaakt over 2015.
  Na een goed herstel van mijn blessure een goede nieuwe start gemaakt. Nieuw schema van de sportschool om spieren sterker te maken. Naast de sportschool vind ik het heerlijk om te mountainbike lekker met vrienden rossen en crossen door Schoorl en overige locaties.

  Maar natuurljk mijn grootste passie HARDLOPEN!
  Na goed trainen was ik klar voor me eerste Langedijker Run van 10km. Vervolgens door getraind voor de 10EM en een waanzinnige 6km stormloop in Zandvoort. Obstakels, zand, modder, water en een dosis power. Daarna besloten om door te trainen voor de halve marathon die ik in februari 2016 ga lopen. Het jaar sluit ik dan af met 150 kilometer. Een mooie prestatie.

  In 2016 komen er dus mooie runs aan van Zandvoort, Langedijker Run, Alkmaar City Run, Bootcamp Run en vooral door trainen en sterker sneller worden en genieten met vrienden en met de mountainbike op pad.

 2. LifeasJune 21 december 2015 19:51

  leuk! ga zo door!

Geef een reactie