7 verschillende ontbijtjes in 1 week!

previewweekvolontbijtjes

Ik ben een van die personen die zich aangesproken voelt bij bovenstaande quote. Het ontbijt is stiekem toch best wel vaak de voornaamste reden dat ik mezelf uit bed kan krijgen in de ochtend. Om deze reden wil ik deze week graag mijn favoriete ontbijtjes met jullie delen. Welk ontbijt ik in de ochtend maak hangt af van: heel obvious, waar ik op dat moment zin in heb, maar ook naar hoeveel tijd ik heb om te ontbijten en wat er in huis te vinden is.
pancakes1

Maandag: Let’s start with pancakes!

Hiephoi! Ik heb net als vele anderen het geluk dat ik deze week vrij ben. Ik kan mijn vakantie niet beter inluiden dan met mijn all time favorite breakfast (/lunch) > pannenkoeken! Heerlijk vind ik dat, hoe je alles wat je maar wilt op een pannenkoek kunt gooien. Fruit, yoghurt, chocolade, kaneel, noten.. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Deze pannenkoeken zijn van Body&Fit maar je kunt ze ook gemakkelijk maken met de basisingrediënten: banaan, havermout en ei. Hier zijn genoeg verschillende recepten voor te vinden op het internet.

 smoothie1

 Dinsdag: Blenden maar! > Smoothie avocado & aardbei!

Soms heb ik van die dagen dat ik niet weet waar ik zin in heb. Wat ik dan vaak doe is van alles wat er in de koelkast te vinden is in de blender gooien. Ik moet je er wel bij vertellen dat de ene smoothie qua kleur en smaak beter uit de blender komt dan de ander;). Mijn favoriete smoothie die je hier op de foto is gemaakt van melk, (bevroren) aardbeien en avocado. Simpel maar heerlijk!

 bakjeyoghurt
Woensdag: Bakje yoghurt!

Deze ochtend ontbijt ik met mijn standaardontbijtje. Dit maak ik het vaakst omdat het weinig tijd kost, ik de ingrediënten vrijwel altijd in huis heb en omdat ik het gewoon heel lekker vind. Een bakje (aardbeien)yoghurt, een paar eetlepels havermout er door heen roeren, stukjes banaan + noten toevoegen en klaar ben je.

 pancakewrap1
Donderdag: Pancake wrap!

Omdat pannenkoeken zo lekker zijn besluit ik dit op de donderdag weer te maken. Maar wel op een andere manier. Maandag had ik veel kleintjes gemaakt en deze opgestapeld. Nu besluit ik om één dikke pannenkoek te maken en hier van alles op te gooien, oprollen en je hebt een pancake wrap! Eet smakelijk.

 mugcaketoren

Vrijdag: Mugcakemorning

Hoewel ik dit ontbijtje al langere tijd meerdere malen tegenkom op instagramaccounts en blogs is dit voor mij nog vrij nieuw. De mugcake, ik vind het er persoonlijk een beetje raar uit zien en wist ook niet wat ik er eerst van moest vinden. Maar ‘hallooo!’ cake in de ochtend?! Dat moest ik wel uitproberen, en ik was verkocht! Wat is dit heerlijk!

Het basisrecept:
– één banaan
– één ei
– 4 eetlepels havermout
– eetlepel honing
(Wat ik vaak nog toevoeg: snufje kaneel, theelepel cacaonibs, klein handje noten).

4 Minuten in een schaaltje/mok in de magnetron op 1000W warm laten worden en je hebt een cakeje voor in de ochtend!

optimel
Zaterdag: Pure & simple > Optimel!

Deze dag stond voor mij een lange werkdag op de planning. Ik had niet veel tijd om in de ochtend een ontbijt te maken. Dit neemt zeker niet weg dat je dan niet lekker kunt ontbijten.

Waarom dit ontbijtje zo simpel is:

  1. Je pakt het bakje uit de koelkast.
  2. Je haalt de deksel eraf.
  3. Je pakt een lepel.

AANVALLEN!

 wentelteefjes

 Zondag: Wentelteefjes!
Zondagochtend was het voor mij tijd voor een katerontbijt… Het feestje van zaterdag was gezellig maar resulteerde wel in het feit dat ik kon genieten van het opgaande zonnetje en het fluiten van de vogeltjes in de vroege ochtend. Wat ik echt nodig heb na een korte nacht om de dag te kunnen beginnen is een goed, stevig ontbijt.

Ik heb hierbij drie sneetjes speltbrood gedipt in een mix van één ei, een scheut melk en een snufje kaneel. Even bakken in de pan en voilà.

Wat is jullie favoriete ontbijtje?
Laat het me weten in een reactie!

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Hoeveel calorieën eet ik op een dag? – Jipsanders.com

Geef een reactie