De mening van een ander…

walk

Dit keer geen verhaaltje over fit, food & fashion. Vandaag vond ik het tijd om wat anders met jullie te delen. En ja, dat vind ik best wel een beetje eng. Ik ben niet zo’n open boek, maar toch laat ik jullie een pagina lezen.

Zoals mijn oma het mooi kan zeggen:

‘Het leven is kort, doe wat jij leuk vindt.

Wat ik leuk vind om te doen?  Schrijven, fotografie, eten en sporten. Een persoonlijke blog ligt mij dus helemaal zou je zeggen, toch was dit best een grote stap voor me. Ik deel toch  persoonlijke dingen op het internet, waar mensen bewust of onbewust een mening over vormen. Toch heb ik ervoor gekozen deze stap te zetten, omdat ik het gewoon heel tof vind dat ik anderen kan inspireren!

Ik merk dat steeds meer mensen mijn blog volgen. Wat ik super, maar stiekem ook een beetje eng vind. Ik krijg steeds meer reacties zowel via het internet als in persoonlijke sferen. Dit vind ik zeker leuk, maar ik merk dat ik dat soms ook moeilijk vind. Kleine opmerkingen stapelden zich op, waardoor ik me afgelopen weken echt wel eens rot heb gevoeld.

Een tweede hamburger, weet je het wel zeker?
Jip,  ga je nu weer sporten?
Heb je nu een biertje? Mag jij dat?
Straks blijft er niks meer van je over!
Je eet toch wel genoeg he?

 Já ik ben bezig met een gezonde levensstijl en já ik sport veel. Maar ik vind het leuk en voel me er goed bij. Ik maak liever een foto van een mooie kleurrijke salade met licht van het middagzonnetje dan een foto van een zak Doritos chips als het pikkedonker is. Een gezonde levensstijl volgen houdt niet in dat je op dieet bent. Ik ben tevreden met mijn lichaam en geniet genoeg van lekkere, ongezonde dingen. Ik merk dat ik soms moeite heb met het beeld dat andere mensen hebben. Ik snap het ook wel, je ziet echter alleen de foto’s en blogs die ik post.

Voel jij je ook wel eens rot over iemands opmerking? Wat doe jij dan? Praten met anderen of schrijf je er juist over? Mijn doel voor komende periode is leren ‘schijt te hebben’.  Heerlijk lijkt me dat om je niets van andere aan te trekken en volledig je eigen ding te kunnen doen. Maar helaas zo ben ik niet, meningen van anderen trekken me wel aan. Ook al zijn die kleine opmerkingen vaak niet eens fout bedoeld. Toch kan ik er ’s nachts wakker van liggen. En nee, ik ga niet stoppen met bloggen, sporten en al helemaal niet met eten. Want ik vind het gewoon veelste leuk!

Zo, *diepe zucht*, dit moest er gewoon even uit;)

Liefs,
Jip

 

There are 8 comments for this article
 1. Kim 1 februari 2016 18:46

  Ik ben zelf niet zo mager. En vaak kreeg ik in het verleden van bepaalde mensen van de familie de opmerking: zou je nog wel bijnemen. Of bij een BBQ zagen ze alleen dat ik een stuk vlees nam maar niet dat ik van te voren alleen maar groenten at.
  Ik reageerde altijd heel kalm dat ik dat niet leuk vond. Maar dat bleef maar duren. En toen ben ik echt eens heel kwaad geworden en sindsdien is dat verbeterd. Commentaar krijgen is nooit leuk. En sommige mensen snappen precies niet dat ze daar mensen wel eens mee kwetsen..
  Kvind het heel fijn dat jij je gedachten met ons deelt!

 2. Bob 1 februari 2016 19:40

  ”People are gonna talk no matter what you do, so you may as well give them something to talk about” is een hele toepasselijke quote. Succes nog verder!

 3. lekkerengezondmetkiki 1 februari 2016 21:29

  Precies wat jij zegt! Vaak zijn dat de mensen die jaloers zijn, werd mij dan altijd gezegd.. Regelmatig rare opmerkingen naar mijn hoofd gekregen, en waarom!? Ik zou het niet weten.. Ik denk dan altijd, ik doe het op mijn manier, waar ik me goed bij voel.. Je hoeft toch zeker geen verantwoording aan een ander af te leggen als je eens een lekkere zak chips leeg eet of een frietje.. Jouw leven inderdaad! Lekker doen waar jij je goed bij voeld. Ik vind het in ieder geval erg leuk om je zo te volgen! Ga lekker zo door! 🙂

  Liefs Kiki,

  van “Lekker en gezond met Kiki”

 4. zonderzooi 20 februari 2016 09:17

  Klopt als een bus! Ik ben ook echt een health freak en mensen snappen soms gewoon niet dat gezond eten ook gewoon echt héél erg lekker kan zijn, plus dat je er van kunt genieten. Dat geldt voor mij hetzelfde als met sporten, een heerlijke uitlaatklep en het liefst elke dag. Ach ja, mensen moeten altijd wat te zeuren hebben toch? Leuke blog Jip!

 5. linda 9 juni 2016 14:45

  ik heb je blog sinds een paar dagen ontdekt en ben helemaal fan ga zo door !

 6. Pingback: “Hoe zien je volgers jou denk je…?” – Jipsanders.com

Geef een reactie