(Healthy!) Chocolademousse

Hoi allemaal!
Ik ben Fleur (@fleurbies) en ik heb een heerlijk en makkelijk receptje voor jullie. Het is bijna Valentijnsdag en dat betekent dat je je lover in de watten mag leggen (of jezelf natuurlijk). Ik denk al gauw aan chocola  als ik aan Valentijn denk.  Helaas is chocolade meestal niet zo gezond. Maar geloof het of niet het is mogelijk, ik heb een receptje voor jullie van gezonde chocolademousse! Het is vullend, lekker én ook nog een simpel om te maken. Wat wil je nog meer?!

Wat heb je nodig?

  • banaan
  • 1/2 avocado
  • 2 eetlepels cacaopoeder (Ik gebruik die van Fairtrade, omdat daar geen toegevoegde suikers in zitten).
  • ½ eetlepel agave siroop, honing of flavour drops
  • snufje kaneel naar smaak

Dit recept is genoeg voor twee desserts. Wil je meer?
Verdubbel het recept dan gewoon naar de gewenste hoeveelheid!

Wat moet je doen?
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix dit samen met een staafmixer. In de blender kan natuurlijk ook. Blend het samen en voilà! Je hebt je gezonde chocolademousse!  Je kan het toppen met van alles en nog wat. Voor Valentijn is het leuk om het bijvoorbeeld te toppen met: Aardbeien, frambozen, pure chocolade schaafsel, aardbeienjam of een andere roodkleurige jam.

TIP: Als het mengsel in de blender te dik is doe er dan een klein scheutje amandelmelk bij om het iets smeuïger te maken.

Enjoy!

Liefs, Fleur

be the first to comment on this article

Geef een reactie