5 Tips hoe te beginnen met een nieuwe sport.

FullSizeRender (5)Terwijl ik begin met mijn derde setje bankdrukken zie ik in mijn ooghoeken een klein meisje staan. Ze heeft haar handen vol met onder andere haar telefoon, een flesje water, een handdoek en verschillende a4-tjes. Ze kijkt driemaal naar links, driemaal naar rechts, nog een keer naar het squatrek in de hoek en weer terug naar de cardio apparatuur. Ik gok dat ze net een trainingsschema heeft laten maken die ze wil gaan uitproberen.  Dit brengt bij mij mijn volgende blog. Want ja, ik heb respect voor dit meisje, beginnen met iets nieuws.. hoe pak je dat in nou aan?

Waarom ik respect voor dit meisje heb? Alles is onbekend, de mensen, de apparatuur, de oefeningen, ga zo maar door. Toch stapt ze out of haar comfortzone. Zou jij ook best iets nieuws willen proberen maar houdt onzekerheid jou nog tegen? Dan kunnen deze tips jou misschien wel helpen!

 1. Probeer het samen uit!
  Zo kun je bijvoorbeeld met een vriend of vriendin iets nieuws proberen of kun je meedoen met iemand die de sport al beoefend.
 2. Kies voor een rustig tijdstip/rustige omgeving.
  Wil je voor het eerst gaan hardlopen? Ga dan niet een rondje maken tijdens het spitsuur of in de stad. Dit geldt ook voor de sportschool, kies een tijdstip uit wanneer het rustig is zodat je op je gemak dingen kunt uitproberen.
 3. Bedenk dat iedereen ooit begonnen is!
  Rafael Nadal heeft ook ooit voor het eerst een balletje moeten slaan tijdens een eerste training. Iedereen is ooit begonnen. Dus waarom jij niet vandaag?
 4. Bereid je goed voor.
  Ga je voor het eerst een balletje trappen? Zorg dan voor een goed paar voetbalschoenen en scheenbeschermers. Ga je voor een spelletje honkbal? Dan kun je je alvast inlezen in de spelregels. Door je goed voor te bereiden kom je minder snel voor verassingen te staan.
 5. Durven!
  Ja het is makkelijk gezegd dan gedaan, maar de laatste tip die ik jou mee geef is ‘gewoon doen’. Durf aan iets nieuws te beginnen, want niet geschoten is altijd mis toch?

Welke sport zou wel eens willen uitproberen? Laat het me weten!

Liefs, Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie