Wanneer ben je eigenlijk een fitgirl?

#fitgirl, ik zie deze term vaak voorbij komen op Instagram, Facebook en andere sociale media kanalen. Het lijkt afgelopen tijd een soort hype te zijn geworden. Maar ‘Wat is een fitgirl eigenlijk?’, ‘Wanneer ben je een fitgirl?’, ‘Hoe kun je een fitgirl worden?’ en ‘Ben ik een fitgirl?’

Laatst zei iemand tegen mij: “Ik heb deze week ook al twee keer gesport! Straks word ik nog een fitgirl!”. Het eerste wat in mij opkwam was de volgende vraag: ‘Hoe vaak moet je dan sporten om een #fitgirl te zijn?’

“It’s all about the balance”

Als ik de verhalen met ‘hashtag’ fitgirl door scroll, kom ik veel plaatjes over eten en sporten tegen. Gaat het hierom? Gezond eten en veel sporten? Ben je dan een fitgirl? Voor mij gaat het vooral om het gevoel. De balans tussen serieuze zaken zoals studie en werk. Maar daarnaast kunnen genieten van ontspanning zoals feestjes en netflix-marathons. De balans tussen gezond en gevarieerd eten maar ook met regelmaat kunnen genieten van een vette hap of borrel. Als ik me er maar fit bij voel.

Ik sport ongeveer vijf keer in de week, já dat is misschien best veel. Maar ik heb het geluk dat ik sporten leuk vind en voel me hier goed bij. Ik post hier vaak foto’s van omdat ik anderen graag wil inspireren. Maar pas op wanneer je jezelf gaat vergelijken met anderen. Misschien vind jij 2 à 3 keer sporten in de week al heel veel. Als jij je hier goed bij voelt, dan is het toch goed? Iedereen vindt de balans op zijn of haar eigen manier. Al met al, blijf vooral naar jezelf kijken en doe lekker waar jij je goed bij voelt!

Ik sluit deze blog af met dit inspirerende plaatje, omdat ik deze wel toepasselijk vind én omdat ik gewoon heel veel van pizza’s houd.. 😉

pizza

 

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie