Mijn 5 favoriete fitness oefeningen! (2016)


Mijn streven is om driemaal in de week de sportschool in te duiken om wat spiertjes te kweken. Maar HELP! Je lichaam bestaat uit honderden verschillende spieren en je hebt zoveel apparaten en gewichten waarmee je deze kunt trainen. Gelukkig kun je genoeg variëren met oefeningen gedurende een training. En van ál die oefeningen die er zijn, zijn dit toch echt mijn 5 favorieten!

 1. Squats!
  Squats, de start van mijn ‘legday’. Één dag in de week laat ik de spieren in mijn benen branden. Waardoor ik de dag erna als een gehandicapte
  pinguïn door het leven ga. Waarom squats tot mijn favorieten behoren? Omdat je niet alleen je benen aanpakt maar je gehele lichaam. En ja, die spierpijn vind ik stiekem ook best wel fijn..
  (Let echter wel op de techniek. Ik doe nu een jaar aan krachttraining en heb af en toe nog steeds moeite met de uitvoering hiervan. Wil je de oefening voor de eerste keer uitproberen? Dan raad ik je aan dit samen met een ervaren persoon te doen. Je kunt natuurlijk ook iemand in de sportschool vragen voor begeleiding.) 

 2. Pull ups!
  Nog een oefening waarbij je je gehele lichaam traint en van die heerlijke spierpijn krijgt. Maar het állerleukste vind ik hierbij de zichtbare vooruitgang. Já, het is lastig te oefenen als het nog niet lukt. Maar kun je het één keer? Dan zal het snel gaan.
  Tip van Jip: Gebruik elastische banden (vaak aanwezig in de sportschool) met het oefenen van pull ups. Door een steeds smallere band te gebruiken zul je steeds meer je eigen lichaamsgewicht optrekken. 

 3. ‘Buikspierwiel’ 
  Oke, stiekem heb ik geen idee hoe dit ‘ding’ heet maar ik hou het even bij het ‘buikspierwiel’. Oftewel, een wieltje waarbij je met je knieën op de grond een voorwaartse beweging met je lichaam maakt. Waardoor spanning op je buik komt te staan. Je traint hierbij (verassend) je buikspieren. Waarom deze in mijn lijstje ‘favorieten’ staat? Bij goede uitvoering zul je je buikspieren de dag erna voelen. Ik weet niet of je eerder spierpijn in je buik hebt gehad maar ik kan je vertellen, het voelt alsof je na één training een sixpack hebt gekweekt. Wie wil dit sixpack-voor-één-dag-gevoel nu niet?
 4. Staande barbell curl
  De staande ‘barbell curl’ vind ik gewoon leuk omdat de spieren in je armen zich gedurende de oefening op zullen pompen. Altijd leuk als je even als de andere brede fitnessboys door de sportschool kan lopen. Of ik er op dat moment ook echt zo breed uitzie als ik me dan voel? Geen idee, maar laat mij gewoon even genieten.. 😉 (Wel jammer dat mijn armen er zo van gaan trillen dat ik vaak het sleuteltje niet in het slot van mijn kluisje krijg…)
 1. Planks!
  Op dat moment vind ik deze oefening misschien minder leuk. Ook verrast het me steeds weer hoe lang een minuut wel niet kan duren. Toch vind ik dit een goede oefening. Je kunt eindeloos variëren met planken (schuin, op één been etc.).
  Tip van Jip: doe deze oefening samen, zo sleep je elkaar door deze eeuwig durende minuut heen! 😉 

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete oefening! Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 5 comments for this article
 1. Roy 27 februari 2016 08:34

  Heerlijke keuze de oefeningen. ????

 2. Louise 27 februari 2016 20:15

  Squats staan bij mij ook op 1! En ik ben hard aan het trainen op de pull up, maar ik ben bang dat ik hem nooit onder de knie ga krijgen :’).

  • sandersjip 27 februari 2016 20:37

   Ik ben bezig met een blogje over pull ups. Op welke manieren je ze kunt leren. Komende week komt ie online! Niet opgeven, blijven oefenen 😉

 3. Pingback: Ja, ook jij kan een pull-up leren! | Jipsanders.com
 4. Pingback: Ook jij kan een pull-up leren! – Jipsanders.com

Geef een reactie