‘Hoe vaak sport je in de week?’

1Mijn sportdagboek
‘Hoe vaak in een week sport je? En wat doe je dan allemaal?’ Deze vragen krijg ik laatste tijd vaker dus vandaar dat ik op het idee kwam om een sportdagboekje te schrijven. Ja ik sport veel, omdat ik hier mijn energie uit kan halen. Zoals ik je in deze blog kunt lezen varieer ik ook met verschillende sporten.

Nu kan ik een heel mooi schemaatje gaan maken met de dagen van de week en mijn sportactiviteiten maar het probleem is dat dit iedere week verschilt. Afhankelijk van of ik een voetbalwedstrijd/training heb, wat mijn werktijden zijn en hoe druk ik het met mijn studie heb.

Het komt erop neer dat ik in een week ongeveer 5 keer sport, en 2 rustdagen heb.
–> 2 of 3 keer in de week krachttraining
–> 2 of 3 keer in de week cardio (voetbaltraining, voetbalwedstrijd, hardlopen)

Dit is een voorbeeld van hoe een week er bij mij uit kan zien:
(2 keer krachttraining, 3 keer cardio)

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Rustdag Kracht- training hardlopen Kracht-training Voetbal training rustdag Voetbal-wedstrijd

Of zo:
(3 keer krachttraining, 2 keer cardio)

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Rustdag Kracht- training Kracht-training rustdag Voetbal training Kracht-training hardlopen

Maandag: Rustdag.
#Motivationmonday! Nee voor mij niet.. Ja ik heb wel zin om er weer tegenaan te gaan. Maar ik begin iedere week met een rustdag. Waarom? Ten eerste omdat ik op zondagochtend (vaak) een voetbalwedstrijd speel, ja daar moeten de beentjes wel even van bij komen. En ten tweede omdat ik op deze dag de juf mag uithangen voor een dertigtal basisschoolkinderen. Leuk! Maar ook heel vermoeiend. Dus >> #maandagavondbankhangavond.

Dinsdag: Krachttraining.
Op dinsdag doe ik altijd een krachttraining, vaak train ik dan borst en triceps. Omdat ik op deze dag met mijn fitnessbuddy train en ik de ‘Bench press’ op mijn max niet altijd alleen aandurf.. 😉

Woensdag: Hardlopen (5-10 kilometer)/krachttraining.
Omdat ik deze zomer graag de 21 kilometers wil kunnen rennen, probeer ik een keer in de week een rondje te rennen. Meestal ren ik tussen de 5 en 10 kilometer. Dit wil ik gaan uitbouwen zodra het voetbalseizoen voorbij is. Het kan zijn dat ik in het weekend geen training/wedstrijd heb, dan verschuif ik het hardlopen naar het weekend en doe ik op woensdag een krachttraining.

Donderdag: Krachttraining (benen, buik)/rustdag.
Op deze dag heb ik of mijn tweede krachttraining van de week, of houd ik een rustdag.

Vrijdag: Voetbaltraining.
Mijn weekend begin ik meestal met een avondje voetballen met de meiden! Deze training duurt zo’n 1,5 uur.

Zaterdag: Krachttraining/rustdag.
Deze dag is mijn werkdag. Als ik pas rond 11 hoef te beginnen duik ik vaak snel nog even van te voren de sportschool in om te trainen. Moet ik eerder beginnen? Dan is dit een rustdag voor mij.

Zondag: Voetbalwedstrijd.
Hier kijk ik de hele week naar uit. Op de (helaas vroege) zondagmorgen achter de bal aanrennen. Klinkt niet heel aantrekkelijk, maar ja dat is het voor mij wel! En hoppa 1,5 uur cardio!

Ik hoop dat je een beetje inzicht hebt gekregen in hoe een week er bij mij uit kan zien!
Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. lekkerengezondmetkiki 22 maart 2016 19:41

    Heeeerlijk! Je bent echt super goed bezig, blijf het leuk vinden om je blogs te lezen en je te volgen op instagram! 🙂

Geef een reactie