Waarom fitnessen met handschoentjes?

 


‘Lifting handschoentjes’, ook wel bekend als ‘fitness gloves’ vind ik een handig accessoire! Waarom ik dit vind? Dat zal ik je in deze blog vertellen!

Toen ik begon met krachttraining kreeg ik na een aantal workouts last van eeltplekken op mijn handen. Nee, het liften met gewichten en ijzeren stangen maken je handen er helaas niet mooier op. Door het dragen van deze handschoentjes kan ik lekker blijven trainen zonder dat mijn handen ruw worden.

Een ander voordeel van deze handschoentjes is dat je meer grip hebt bij bepaalde oefeningen. Zo merk ik dat ik meer pull-ups kan doen doordat mijn polsen minder snel van de stang afglijden. Ook een goed hulpmiddel dus. Dit geldt ook voor het deadliften. Ik merkte dat ik wel meer gewicht kon liften, maar dat de stang snel uit mijn handen glipte. Met handschoentjes heb ik hier geen last meer van en kan ik meer gewicht tillen.

Heb je ook last van eeltplekken/ruwe handen of wil je de handschoentjes gebruiken voor meer grip? De handschoentjes zijn op verschillende sportsites verkrijgbaar in meerdere kleuren en op maat te bestellen.

Ik gebruik momenteel de ‘My protein Pro training lifting handschoentjes’.En pssssst! Ze zijn nu in de aanbieding dus neem snel een kijkje!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article

Geef een reactie