Running diary: mijn weg naar de halve marathon.

Verdwalen kan ook zijn voordelen hebben…

Na een stevig ontbijt hees ik mezelf in mijn hardloopkleren. Klaar om te gaan! Nog maar 2 maanden tot de halve marathon dus vond ik het tijd om eens wat verder te lopen dan mijn gewoonlijk 5 KM rondje. Ik hoopte voor de 10KM te kunnen gaan vandaag!

Vol goede moed begon ik met rennen en besloot na 100 meter al mijn route te veranderen. Dus als een kip zonder kop nam ik de afslag naar links in plaats van het gebruikelijke rechts. De eerste kilometers liep ik door een voor mij onbekende nieuwbouwwijk en kwam uit bij de gloednieuwe Waalkade. Het zonnetje in mijn rug zorgde voor het ultieme zomerse gevoel, heerlijk! Ik had een goed tempo te pakken liep de eerste kilometers geheel zonder pijntjes. Uiteindelijk kwam ik (gelukkig) uit bij de voor mij bekende brug.

Ik weet niet waar ik deze zonnige dag last van had maar ik besloot nogmaals een onbekende weg in te slaan. Dit keer liep het anders af…
Want nee, ik kwam geen bekend straatje, pleintje of barretje tegen. Ik dacht dat ik (ook al ben ik een vrouw) toch wel over enigszins wat richtingsgevoel beschikte. Vandaag liet deze me helaas in de steek. Pas nadat mijn app omriep dat de ‘10 hele kilometers’ bereikt waren, kwam ik op een bekende plaats. Helaas voor mij was dit het te drukke winkelcentrum. Eigenlijk moet je daar niet op een zonnige woensdagmiddag doorheen gaan joggen. Maargoed, ik had geen keus. De laatste kilometers waren dus vooral winkelwagentjes en kinderbuggy’s ontwijken maar ik liep dit keer WEL in de goede richting!:)

En ja hoor, daar in de verte stond mijn huisje. Met een hoofd zo rood als een tomaat, twee benen zo slap als rietjes en een voldaan gevoel was het einde in zicht. Achteraf kan ik zeggen dat het verdwalen zo zijn voordelen heeft. Want 12.5 KM heb ik nog nooit eerder gerend! Hopelijk kan ik deze afstand doorzetten! We zullen zien…

Liefs, Jip

 

There is 1 comment for this article
  1. Louise 2 april 2016 17:21

    Nice! Gefeliciteerd met je nieuwe record. 🙂

Geef een reactie