Recept: zoete aardappelfrietjes.

 

  Misschien dat je het al eerder op mijn Snapchat/Instagram voorbij hebt ziet komen maar in het weekend verdien ik wat centjes bij als frietjesbakker. Als ervaren frietjesbakker moest ik deze variant natuurlijk een keertje uitproberen! 😉 Frietjes van zoete aardappel. Het is een AANRADER! (Ja de blokletters zijn nodig). Want jeetje wat heb ik zitten smullen. En ze zijn ook nog eens een stuk ‘gezonder’ dan de normale frieten.

“Ik wil natuurlijk wel knapperige frietjes. Maar hoe dan?”

Voordat ik aan de slag ging met de bereiding van de frietjes heb ik eerst even rondgeneusd op het internet. Ik wil natuurlijk wel knapperige frietjes. Maar hoe dan? In verschillende recepten worden tips gegevens als: ‘was de zoete aardappelen van te voren’, laat de zoete aardappelen een tijd in een bak met water weken’ en ‘gebruik zonnebloemolie’. Ik zag door het bomen het bos niet meer en besloot het gewoon op mijn manier te testen. Dit is hoe ik de frietjes heb bereid. En het is gelukt! De frietjes waren knapperig!

Hoe te bereiden?

Voor twee personen heb je een zoete aardappel nodig van ongeveer 400 gram (mijn vriend en ik wilden liever nog meer maar oke, 200 gram per persoon is eigenlijk wel genoeg).

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Schil de zoete aardappel in dunne of dikke reepjes of in plakjes. Wat jij leuk/lekker vindt.
 3. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verdeel de frietjes. (Ik was de aardappelpartjes dus niet en laat ze ook niet in water weken.)
 4. Bestrooi de aardappelpartjes met wat olijfolie (ik gebruikte de chili/knoflook olie om de frietjes net wat pittiger te maken!)
 5. Kruid de aardappelpartjes met wat peper, zout en paprikapoeder.
 6. Schuif de aardappelpartjes de oven in voor ongeveer 30 minuten op 220 graden.
  (Draai na 15 minuutjes de aardappelpartjes even allemaal om, eventueel kun je ze ook nog een keertje kruiden).
 7. Nog eventjes wachten, je kunt tussentijds bijvoorbeeld de tafel alvast dekken;)
 8. Als de oven piept kun je eindelijk aanvallen! Eet smakelijk!

Serveer de frietjes bijvoorbeeld met een stukje vlees en een salade.
Eet smakelijk!

Liefs,
Frietenbakker Jip

There are 5 comments for this article
 1. Pingback: Terugblik 2016: ‘ruim 250.000 likes, overwinningen en obstakels…’ – Jipsanders.com
 2. Pingback: Mijn 10 onmisbare ‘gezonde’ producten. – Jipsanders.com
 3. Pingback: Friday favourites #31 – Jipsanders.com
 4. Pingback: Eetdagboekje #7 – Jipsanders.com
 5. Pingback: Kriebels van de fitgirltermen… – Jipsanders.com

Geef een reactie