PBP-update! – Hoe staat het ervoor na de éérste maand?

img_9126-1Het is alweer bijna een maand geleden dat ik startte met mijn Personalbodyplan (#team4april). Een goed moment om eens terug te blikken. In deze eerste maand heb ik een kijkje mogen nemen in de Changinglife Hub, heb ik een Doormeal mogen proeven, de FRVR collectie mogen testen en mijn eigen coach mogen leren kennen. (Een fotoblog van al deze bezoekjes kun je vinden in deze blog). Hoe is het traject mij tot nu toe bevallen? Gaat het zoals ik het vooraf verwacht had? Heb ik progressie geboekt? In deze blog zal ik het je allemaal vertellen!

*Calorieën tellen… Help!?*

Vooraf was ik een beetje bang voor al dat calorieën tellen omdat ik niet constant bezig wil zijn met hoeveel ergens in zit. Gelukkig valt dit mij reuze mee! In het begin was het natuurlijk wel wennen. Je weet wel hoe dat gaat, je krijgt een beetje trek en stopt tussendoor een appeltje, een paar crackers of een chocolade paaseitje in je mond. Later die dag kwam het dan in me op dat ik mijn voeding moet tracken. Dan moest ik dan weer goed nadenken over wat ik nu precies allemaal in mijn mond gestopt had zo gedurende de dag. Dat ik niet gek word van het tellen komt door de balans die ik gevonden heb. Zo kies ik ervoor om het niet elke dag bij te houden. Nee, soms wil ik het ook even niet weten..

Hoewel ik gelukkig niet gek word van het tracken van alles wat ik in mijn mond stop, vind ik het invoeren van de voeding mij wel tegenvallen. Soms moet ik lang in de app zoeken totdat ik het juiste product vind. Vervolgens moet ik ook nog eens juist proberen in te schatten hoeveel gram ik ervan gegeten heb. Ik hoop dat dit ook een kwestie van wennen is wat mij later in het traject steeds beter zal afgaan. Ik merk wel al dat het iets sneller gaat doordat eerder gegeten producten in een aparte lijst worden opgeslagen. Deze kun je dan al gemakkelijker selecteren.

Online coaching en de aangeboden trainingen

Ik kan met al mijn vragen terecht bij mijn eigen coach en bespreek tussentijds hoe het met het traject gaat. Ik weet dat het makkelijk is maar soms vind ik het jammer dat dit online moet gaan. Je chat wel met iemand maar hebt eigenlijk geen idee van wie je de antwoorden aanneemt. Gelukkig leer ik mijn coach steeds beter kennen en merk dat ik ook zeker wat heb aan de antwoorden die gegeven worden!

Behalve contact houden met je coach en het tracken van je voeding kun je via de app ook je trainingen volgen. De oefeningen worden duidelijk uitgelegd aan de hand van een filmpje. De trainingen gaan mij goed af en ik vind dat er goede oefeningen worden aangeboden. Ik merk dat het voor mij wel zoeken is naar een juiste samenstelling van oefeningen. Momenteel ben ik bezig met het trainen voor de halve marathon. Door deze voorbereidingen kan ik niet elke training oefeningen voor de benen uitvoeren. Het is dus voor mij even zoeken wanneer ik welke oefeningen uitvoer, maar ook dit gaat steeds makkelijker.

Progressie?

‘Het plan duurt niet voor niks 6 maanden’.

Dit vind ik een mooie uitspraak. Ik volg het traject pas 4 weken dus over progressie ga ik nog niet teveel zeggen. Zoals je leest wennen steeds meer dingen zoals het invoeren van mijn voeding. Ook leer ik steeds meer door de aangeboden gedragslessen (ook via de app!) en de gesprekken met mijn coach. In mijn volgende Personal body plan update zal ik wat meer ingaan op de (eventuele) geboekte progressie.

Lijkt Personal body plan iets voor jou? Dan heb je geluk!
De inschrijving voor de volgende groep is eigenlijk al gesloten maar door Koningsdag wordt de inschrijftijd met 2 hele dagen verlengd! Je kunt je hier inschrijven.

Ik hoop dat je door het lezen van mijn ervaring met Personal body plan wat wijzer bent geworden. Heb je nog specifieke vragen? Stuur me dan gerust een berichtje!

Liefs, Jip

There are 4 comments for this article
  1. Pingback: Progressie na drie maanden Personal Body Plan. | Jipsanders.com
  2. Pingback: Personalbodyplan-update! – Hoe staat het ervoor na de tweede maand? – Jipsanders.com
  3. Pingback: Eindoordeel Personal Body Plan! – Jipsanders.com
  4. Pingback: Progressie na drie maanden Personal Body Plan. – Jipsanders.com

Geef een reactie