“Hoe zien je volgers jou denk je…?”

img_7104-1Afgelopen week had ik een interview over mijn levensstijl en Instagram account. Vragen als ‘Hoe ben je begonnen met deze levensstijl?’, ‘Hoe zie je de toekomst met je account?’ En ‘Hoe wil je dat volgers jou eigenlijk zien?’ kwamen hierbij aan de orde. Hoewel dit nu al een aantal dagen geleden is, dwalen een aantal vragen nog steeds rond in mijn hoofd. Want ik vond het best wel een interessante vraag, hoe zien mijn volgers mij eigenlijk? Komt dit beeld overeen met hoe ik wil overkomen met mijn account? Je ziet ten slotte maar 1 à 2 foto’s van mij per dag…

‘Jip eet je nog wel genoeg..?’

Toen ik startte met krachttraining en mijn ‘healthylifestyle’ kreeg ik vooral (voor mij vaak negatieve) respons van bekenden. ‘Jip, eet je nog wel genoeg?’. ‘Jip, sla je er niet in door’. Sommigen zullen mij wel begrijpen als ik zeg dat krachttraining inderdaad een beetje verslavend kan zijn. Maar de juiste balans tussen sporten, eten, genieten etc., heb ik voor mijn eigen gevoel nooit verloren. Zoals ik in deze blog schreef heb ik me hier een tijdje echt rot over gevoeld. Maar gelukkig weten bekenden ook dat ik heerlijk kan genieten van zowel gezonde als minder gezonde dingen.:)

‘Maar ik wil anderen inspireren…’

Nu begrijp ik die respons van hun wel. Ze zagen echter alleen de ‘healthy’ kant van mij, waar ik hoopte anderen hiermee te inspireren. Maar bij een ‘healtylifestyle’ is (zoals je wel vaker tegen bent gekomen) de balans heel belangrijk. Een balans tussen bijvoorbeeld een appeltje en een chocoladereep, tussen een met fruit gevuld havermoutje en een wijntje, tussen een avondje bankhangen en een goede legday in de gym… Ik ben me ervan bewust dat ik deze momententjes ook met jullie kan delen, het hoort erbij.

‘Iedereen zit ten slotte anders in elkaar (gelukkig maar!)’

Wat ik duidelijk wil maken is dat je moet beseffen dat je met het volgen van een persoon op instagram maar een heel klein deel van iemands dag ziet. Want nee, food/fit bloggers schrijven niet alles wat ze doen op en leggen niet alles wat ze eten vast. Ik hoop dat jullie dit ook inzien. Laat je zeker inspireren door anderen en zoek voor jezelf uit wat voor jou werkt. Maar laat je niet te veel misleiden door dat ieniemienie deeltje wat je op je telefoonscherm voorbij ziet komen. Iedereen eet anders, leeft anders, sport anders, IS anders (gelukkig maar!).

Ik breid een einde aan dit verhaaltje omdat ik ondertussen denk ik wel gezegd heb wat ik duidelijk wilde maken. Hoewel ik kan blijven doorgaan met denken, kan ik het natuurlijk ook gewoon vragen: Hoe zien jullie mij?
Wil je hier iets over kwijt? Laat gerust een berichtje achter in een reactie!;)

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. zonderzooi 29 april 2016 10:42

    Als een vrolijke meid die houdt van gezond eten en sporten maar ook af en toe lekker even gek doen. Zo zie ik je, leuk stukje weer Jip!

Geef een reactie