#Durftevragen: ‘Wat is je favoriete havermoutje?’ @carmenketelaar

Havermout hier havermout daar, receptjes met havermout zie ik steeds vaker voorbij komen. Nog steeds start ik mijn dag het liefst met een havermout ontbijtje. Waarom? Omdat ik het heel lekker vind. Omdat het ontbijtje mij een verzadigd gevoel geeft. En omdat je eindeloos kunt variëren. Want er zijn eindeloos veel smaakjes (eiwitpoeders/soorten melk etc). En dan heb ik het nog niet eens over de toppings gehad.. Fruit, noten, pindakaas, hagelslag (of allebei). Je kunt het zo gek niet bedenken.

Omdat ik Carmen Ketelaar al een tijdje volg, weet ik dat zij net zo’n fan is van havermout als ik! En ja ik was stiekem eigenlijk best wel benieuwd naar haar favoriete havermoutje.. Om deze reden stelde ik de volgende vraag:

Als je er écht eentje moet kiezen, wat is dan je favoriete havermoutje?’

 

Hoi! Ik ben Carmen, 21 jaar, blogger via www.carmenketelaar.com & www.dutch4health.nl, en Instagrammer via @carmenketelaar. Mocht je mij volgen, dan weet je dat ik een groot fan ben van havermout! Elke ochtend sta ik in de keuken om mijn havermoutje klaar te maken. Hier komt mijn favoriete havermoutreceptje:

Wat heb je nodig?

– 60 gram havermout
– 200 ml amandelmelk
– 25 gram eiwitpoeder (ik gebruik chocolade smaak)
– 10 gram lijnzaad
– 1 banaan
– Body & Fit Pindapasta
– Kaneel
– Cacao Nibs
– Een pannetje
– Een kommetje

Hoe maak je havermoutje?

1. Doe de havermout, de lijnzaad en het eiwitpoeder in een pannetje en roer dit even door.

2. Voeg vervolgens de amandel melk toe en roer het nogmaals door.

3. Snij de ‘kontjes’ van de banaan in kleine vierkantjes, en voeg dit toe aan het pannetje.

4. Zet het pannetje op het vuurtje en blijf roeren, anders brand het aan!

5. Blijf roeren totdat de havermoutpap naar jouw mening dik genoeg is, giet vervolgens de havermout in een kommetje.

6. Snij de over gebleven banaan in kleine stukjes of schijfjes en gebruik dit als ‘topping’ voor de havermout.

7. Pak een theelepeltje en drop lekker een kloddertje Pindapasta boven op de banaan.

8. Strooi er als laatste wat kaneel en cacao nibs overheen en je hebt een heerlijk ontbijtje!

Het ontbijtje bevat zo’n 550 – 600 calorieën. Hoewel dit ontbijtje heel lekker is, bevat het  door het toevoegen van de banaan en de pindakaas dus wel een redelijk aantal calorieën. Dit zou iets te veel voor je kunnen zijn, maar dan kun je altijd wat aanpassingen maken!.

Eet smakelijk en veel liefs,
Carmen.”


Thanks voor het delen van dit receptje Carmen!
Ik ga het in ieder geval uitproberen.

Ga jij dit havermout-receptje ook proberen te maken?
Of heb je een andere favoriet?
Laat het ons weten!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie