Recept: de basis van een bananenbrood!

Bananenbrood gebakken van speltmeel, amandelmeel of boekweitmeel. Met toevoegingen zoals dadels, pecannoten, stukjes appel, blauwe bessen, walnoten, honing, havermout…. enzovoorts, enzovoorts. Ja, zo zou ik nog wel eventjes door kunnen gaan. Na het lezen van al die verschillende bananenbroodrecepten zag ik door de bomen het bos even niet meer. Want welk receptje past nou bij mij? Welk receptje zou ik nou het lekkerste vinden?

Toen kwam ik met het idee om even helemaal terug naar de basis te gaan. Niet omdat al die toevoegingen mij niet lekker lijken. Sterker nog, het liefst gooi ik er vanalles in. Maar om uit te zoeken hoe je nu de basis van een bananenbrood maakt. Vanuit daar kan ik dan verder experimenteren met ingrediënten.

Wat heb je nodig voor de basis van een bananenbrood?

Voor het bakken:
– Een bakvorm.
Ik gebruik een siliconen bakvorm van 27 x 14 x 7 cm. Heb je nu geen siliconen bakvorm, dan heb je nog bakpapier nodig of olie/boter waarmee je de bakvorm in kunt vetten.
– Een mixer.
Ik denk dat je ook zonder mixer de ingrediënten tot een glad geheel kunt krijgen maar een mixer maakt het sowieso wel een stuk makkelijker.
– Een oven

Voor het brood:
– 150 gram meel
(Wat voor een soort meel je wilt gebruiken, is geheel aan jou.)
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 3 theelepels bakpoeder

Hoe maak je de basis van het bananenbrood?

1. Warm de oven voor op 180 graden.
2. Haal de schil van de bananen af en prak ze in een grote kom. (Ik doe dit gewoon met een vork).
3. Vervolgens voeg ik bij de geprakte bananen de drie eieren, het meel en de bakpoeder toe.
4. Met een mixer meng ik het tot een glad beslag.
5. Ik giet het beslag in een bakvorm. Zoals ik eerder al aangaf gebruik ik een siliconen variant. Heb je geen siliconen vorm? Vet het dan eerst in met olie of boter. Ook kun je de bakvorm met een stuk bakpapier beleggen. Dit om te voorkomen dat de cake aan de vorm blijft plakken.
6. Zet de bakvorm in de oven voor 45 minuten op 180! Maar pas op! Doe mij nu niet klakkeloos na want iedere oven is anders! Kijk dus tussentijds hoe het ervoor staat met je brood.

Even wachten en KLAAR is je bananenbrood!!

Nu ik weet hoe ik de basis van een bananenbrood moet maken ga ik verder experimenteren met welke andere ingrediënten ik voor in het brood lekker vind.
Wat moet ik volgens jou toevoegen? Ideeën zijn welkom!

Liefs,
Jip

There are 5 comments for this article
  1. Marjolein 24 juni 2016 15:14

    Aaah hier was ik al zo lang naar op zoek!! Dankjewel! ?

  2. Pingback: Friday favourites #8 – Jipsanders.com
  3. Pingback: Recept: pepernoten bananenbrood – Jipsanders.com
  4. Pingback: Terugblik 2016: ‘ruim 250.000 likes, overwinningen en obstakels…’ – Jipsanders.com
  5. Pingback: Recept: bananenbrood met pepernoten. – Jipsanders.com

Geef een reactie