Progressie na drie maanden Personal Body Plan.


Drie maanden zijn we alweer verder. Drie hele maanden met nieuwe ervaringen en inzichten. Mijn eerste en tweede update over Personal Body Plan gingen vooral over mijn ervaring en mening van het gehele traject. Dit keer ziet de update er ietsje anders uit. Ik wil het dit keer graag met jullie hebben over ‘progressie’. Want dat is het doel van het hele traject toch? Progressie boeken. Maar wat houdt ‘progressie’ dan precies in? En hoe bepaal je welke progressie je wilt behalen?

Persoonlijke doel

Je start je Personal Body Plan met het vaststellen van een persoonlijk doel. Dit doel is voor iedereen anders, het is ten slotte een ‘persoonlijk’ doel. Zo start de ene persoon het traject misschien wel om een paar kilootjes kwijt te raken, terwijl de ander misschien juist in spiermassa wil aankomen. Daarentegen ben ik gestart met een wat abstracter doel, namelijk: ‘Meer inzicht krijgen in mijn voeding’.

Mentale progressie

Mijn doel wil ik behalen door het regelmatig bijhouden van wat ik op een dag zoal in mijn mond stop. Op deze manier krijg ik inzicht in hoe veel ik op een dag nu precies eet en uit welke verhoudingen mijn eetpatroon bestaat. Denk hierbij aan de verhoudingen tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Zoals je misschien in een eerdere blog las, kwam ik er tot mijn verbazing achter dat ik met natuurlijke voeding erg snel mijn eiwitdoel behaal. Een wat uitgebreider stukje hierover kun je lezen in deze blog.

Na drie maanden Personal Body Plan weet ik al redelijk goed hoe mijn eetpatroon eruit ziet. De volgende maanden wil ik me focussen op welke verhoudingen bij mij passen en op welke manier ik daar invulling aan kan geven. Met als uiteindelijke doel het eten op gevoel! Maar dus wel met meer inzicht in mijn eetpatroon!

Lichamelijke progressie

Inzicht krijgen in voeding is vooral een mentale doelstelling. Is er dan geen lichamelijke progressie te zien bij mij? Jawel, dat is er ook (hiep hoi!) Ik ben aangekomen in spiermassa en heb ik een lager vetpercentage. Ik verwacht dat dit komt doordat ik meer varieer in oefeningen. Ook heb ik baat bij het persoonlijke contact met mijn coach. Ik kan vragen stellen als ik ergens tegenaan loop en krijg daar uitgebreid antwoord op. Hoewel deze lichamelijke progressie niet concreet mijn doel was, vind ik het toch mooi meegenomen!:)

Om mee te doen met de volgende groep kun je je tot morgenavond 29 juni 23:59 inschrijven. Dit kan via de Personal Body Plan website.

Twijfel je om te starten? Of heb je een andere vraag die je aan me wilt stellen? Stuur me dan gerust een berichtje!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. 19marjolein92 22 juli 2016 22:35

    Hi,
    Mooi geschreven. Ik ben sinds paar weken begonnen met krachttraining en cardio. Met doel om aan te komen in spiermassa. Om een gezind gewicht te halen. Aankomen gaat goed. Mijn doel nu is om mijn spieren mooi uit te laten komen. Zichtbare Six pack ect. Maar ik weet niet goed hoe ik dat moet aanpakken. Wanneer ik dat Google word ik daar niet wijzer van. Voeding en training ect?

    Mvg,

    Marjolein

  2. Pingback: Eindoordeel Personal Body Plan! – Jipsanders.com

Geef een reactie