Dit kun je doen als je in Zakynthos bent.

Ga jij binnenkort naar het mooie Zakynthos? Of twijfel je nog over deze bestemming? Afgelopen week heb ik samen met mijn vriend een weekje mogen genieten van dit prachtige Griekse eiland. Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden en wordt ook wel ‘Zante’ of ‘Zacinto’ genoemd. Wat ik aanraad na onze eigen ervaringen vertel ik je in deze blog!

Zeeschilpadden spotten

“We hadden geluk!”

Allereerst wil ik beginnen met de zeeschildpadden! Want wauw! Die mag je echt niet missen als je naar Zakynthos gaat. Boottochtjes om deze reusachtige dieren te spotten worden er dan ook veel aangeboden. De schildpadden zwemmen vooral rond in het ondiepe water, wat betekent dat ze vaak dichtbij de kust te zien zijn. De zeeschildpadden komen om de twintig minuten boven water om adem te halen. Als je een beetje geduld hebt en goed om je heen kijkt, heb je dus grote kans dat je er eentje boven ziet komen. Met een klein bootje gingen we op zoek en ja hoor! We hadden geluk! Wij hebben ze een aantal keren kunnen spotten.

Boottochten

‘Door grotten zwemmen en het beroemde scheepswrak’.

Behalve tochten om de zeeschildpadden te spotten, worden er ook andere boottochten aangeboden. Zo zijn we met een relatief klein bootje rond het eiland gevaren en hebben we door grotten kunnen zwemmen. Wat een ervaring! Door het heldere, blauwe water zijn de visjes en rotsen onder water mooi te zien. En ik kan je vertellen, vanaf een rots of de boot in het water springen  zorgt voor de enige adrenaline!

Tot slot hebben we met een wat grotere boot langs verschillende baaien gevaren. Zo ook langs het beroemde scheepswrak. Ik vond het mooi om dit een keertje te zien maar moet eerlijk zeggen dat het me een beetje tegenviel. Waarom? Omdat het zo ontzettend toeristisch was. Want hoe fantastisch de omgeving ook was, de vele mensen met hun fototoestelletjes en de toeristische boten die aanmeerden kon ik helaas niet wegdenken. Maar zoals ik al zei, ik ben wel blij dat ik het een keertje gezien heb want de omgeving was toch echt een plaatje om te zien! Bijna iedere foto die ik maakte zou zo zonder filter een ansichtkaart kunnen zijn.

Tot slot nog een laatste tip over de boottochten. Ik vond het persoonlijk leuker om met een wat kleiner bootje mee te varen. Met een kleiner bootje ben je naar mijn mening toch iets dichter bij de fantastische omgeving en vergeet je even het massale toerisme hier en daar.

zakynthos99
Dineren met uitzicht op zee

“… maar ook niet te vergeten: de Griekse specialiteiten”.

Wij verbleven in Laganas, een stadje in het zuiden van het eiland. Wat ik erg leuk vond waren de restaurantjes aan het strand. Ontbijten, lunchen of dineren, het kan er allemaal en voor vaak een spotgoedkoop prijsje. De gerechten die de restaurants aanbieden lopen erg uiteen. Zo hebben we kunnen genieten van lekkere pizza’s/pasta’s, een mixed grill maar ook niet te vergeten: de Griekse specialiteiten!

FullSizeRender (37)
Het nachtleven

 “Cocktails voor twee euro en shotjes voor maar 50 eurocent…”

Zoals ik al vermeldde was ons verblijf in Laganas. Dit is een modern stadje met veel bars en uitgaansgelegenheden. Opvallend vond ik de Britse jeugd, die er massaal op stap gaan. Een nachtje op stap vond ik een leuke ervaring. Wat verwacht je dan ook met cocktails voor maar twee euro’s en shotjes voor maar 50 eurocent… Maar ik voor het stappen op vakantie zou willen gaan zou ik zelf voor een andere bestemming kiezen.  

IMG_3220
Plons!

De stranden en zwembaden zijn niet te missen in Zakynthos. Wij hebben hier dus ook goed gebruik van gemaakt afgelopen week. Een mooi, breed strand waar we geweest zijn is Banana beach! Zeker een aanrader als je het mij vraag! Je kunt er goedkoop ligbedden en een parasol huren en de zee is erg helder. Zwembaden verschillen natuurlijk per appartement en ook hier heb ik me zeker vermaakt! Bommetje!!

Al met al kan ik zeggen dat ik een geweldige week heb gehad! Ik hoop dat je het leuk vond om een kijk je te nemen in mijn ervaringen van afgelopen week. Heb je nog een specifieke vraag over de bestemming? Stuur me dan gerust een berichtje!

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Today's Talk 10 juli 2016 19:54

    Super leuk! Ik ben er afgelopen mei geweest en had helaas geen schildpad gezien. Prachtige foto’s! Liefs

  2. Hannah T. 12 juli 2016 16:38

    Wauw mooie foto’s! Ziet eruit als een zalige vakantie.

  3. Pingback: Friday favourites #34 – Jipsanders.com

Geef een reactie