Recept: ‘gezonde’ pannenkoekjes

Na een goede training van vanochtend had ik behoefte aan een goede lunch. Ik besloot pannenkoekjes te bakken  van onder andere banaan en havermout. Ze waren zó lekker dat ik het recept graag met jullie wil delen. Je kunt natuurlijk zelf experimenteren met de verhoudingen van de ingrediënten maar hoeveel ik van wat heb gebruikt kun je in deze blog vinden. Dit recept moet je écht een keer uitproberen!

Wat heb je nodig?
– 2 bananen
– 2 eieren
– 100 gram havermout
– 160 ml melk
– snufje zoetstof
– olijfolie

Hoe maak je de pannenkoekjes?
Je doet de bananen in een kom en prakt ze met een vork. Vervolgens voeg je de andere ingrediënten toe (eieren, havermout, melk en zoetstof). Je roert/mixt alle ingrediënten door elkaar tot één glad beslag. Dit kan met een staafmixer, een blender of gewoon met een mixer in de hand. Tussendoor zet je een pannetje op het vuur. Je doet een scheutje olijfolie in het pannetje en laat dit warm worden. Met een grote lepel (ik gebruik hiervoor een soeplepel) giet je het beslag in mooie rondjes in de pan. Let op want de pannenkoekjes branden snel aan! Draai de pannenkoekjes een aantal keren om totdat ze goed bruin zijn aan beide kanten.

Nog een andere tip! –>  Als een aantal pannenkoekjes klaar zijn, kun je ze tussen twee borden in leggen dan blijven ze goed warm terwijl je de andere pannenkoekjes maakt. Als je een goede stapel hebt gemaakt van alle pannenkoekjes kun je beginnen met de toppings! Nu worden ze écht lekker!

Je kunt de pannenkoekjes eigenlijk toppen met alles wat jij lekker vindt.
Maar ik zal je wat voorbeelden geven:
– een lepel pindakaas of nutella
– een handje noten (amandelen, cashewnoten, walnoten etc.)
– wat stukjes fruit (appel, aardbeien of blauwe bessen)
– een paar lepels kwark (ik gebruik dan de kwark van optimel in de smaak aardbei of appel/kaneel).
– een scheutje Walden farms’ chocolade saus

… En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

De pannenkoekjes mag je naar mijn mening ‘gezond’ noemen. Ze bestaan uit een goede verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten. Als je veel toppings gebruikt, worden de pannenkoekjes natuurlijk minder gezond maar hierin heb jij de keus.  Bovendien vind ik het fijn dat de pannenkoekjes ook echt een verzadigd gevoel geven.

Eet smakelijk!
Ik ben benieuwd met welke ingrediënten jij de pannenkoekjes zou beleggen. Welke toppings moet ik een keertje uitproberen? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

 

There are 6 comments for this article
  1. Pingback: Voedingsdagboek: ‘Wat eet ik op een trainingsdag?’ | Jipsanders.com
  2. Rianne van Baarsen 17 juli 2016 19:38

    Hoi! 2 kleine vraagjes: hoeveel pannenkoekjes haal je hier ongeveer uit & zijn ze ook opgewarmd lekker? 🙂 Dan kan ik ze de avond van te voren maken voor op m’n werk!

  3. Pingback: 5x Een eiwitrijke lunch – Jipsanders.com
  4. Pingback: Friday favourites #22 – Jipsanders.com
  5. Pingback: Eetdagboekje juli 2016: Dit eet ik op een trainingsdag. – Jipsanders.com
  6. Pingback: 5 x Een eiwitrijke lunch! – Jipsanders.com

Geef een reactie