Eetdagboekje juli 2016: Dit eet ik op een trainingsdag.

Iedere dag is anders en zo ook mijn voedingspatroon. Toch leek het me leuk om voor een aantal dagen een soort eetdagboekje bij te houden. Omdat ik het zelf altijd leuk vind om te zien wat anderen allemaal eten. Dus… voor de inspiratie dit keer een klein dagboekje van wat ik afgelopen drie dagen heb gegeten. Ik hoop dat jullie het leuk vinden een kijkje te kunnen nemen in mijn maaltijden.

Ik ben vorige week teruggekomen van een heerlijk weekje vakantie vieren in Griekenland. Na een weekje zonnen op het strand en bommetjes maken in het zwembad had ik weer motivatie om te gaan sporten. Om deze reden heb ik deze drie dagen dat ik mijn voeding heb bijgehouden één keer hardgelopen en twee keer een krachttraining gedaan. Hoe ik deze dagen combineer met mijn voeding dat zie je in deze blog!

Dinsdag

ontbijt2Maaltijd 1 : Ontbijt / pre-workout maaltijd
Voor de training nam ik een goed ontbijt zodat ik genoeg energie kreeg!
100 Ml melk, 50 gram havermout, 1 scoop eiwitpoeder (Cookies en cream), 1 banaan en een aantal aardbeien en cacao nibs. Hoe ik zo’n havermoutje precies klaar maak, kun je lezen in deze blog.

DSC_0317.JPGMaaltijd 2: Post-workout maaltijd
Na de training nam ik meteen een Clean protein bar van Body and fit shop, lekker!

IMG_3395.JPGMaaltijd 3: Lunch
In de middag maakte ik deze stapel pannenkoekjes  gemaakt van onder andere havermout ei en banaan. In deze blog kun je gehele recept vinden.

Maaltijd 4: ‘Avondeten
Als avondeten at ik een kommetje tomatensoep en daarbij twee gevulde wraps met gerookte kip, komkommer, tomaatjes, feta blokjes, pijnboompitjes en moster-dillesaus.

Maaltijd 5: Tussendoortje
Voor het slapen gaan nam ik nog een schaaltje yoghurt. 250 Gram Optimel yoghurt appel en kaneel met een handje noten om precies te zijn.

Woensdag

FullSizeRender (38)
Maaltijd 1 : ontbijt / pre-workout maaltijd
Deze woensdag startte ik wederom met een goed ontbijt.
100 Ml melk, 50 gram havermout, 1 scoop eiwitpoeder (cookies en cream) en een appel.

IMG_3359.JPG
Maaltijd 2: Post-workout maaltijd
Na het sporten had ik erge honger en at ik deze maaltijd.
Twee volkoren boterhammen met plakjes kipfilet, een zachtgekookt eitje en komkommer. Met daarnaast nog een bakje magere kwark (150 gram) met een handje spelt muesli met noten en gedroogd fruit.

Maaltijd 3: Tussendoortje
In de namiddag kreeg ik een beetje trek, ik nam twee rijstwafels met pindakaas als beleg en at daar een appel bij.

IMG_3425
Maaltijd 4: ‘Avondeten’
In de avond nam ik een frisse salade met tonijn. Deze salade bestond uit rucola sla melange, tonijnsalade, komkommer, paprika, maïs en zongedroogde tomaatjes.

Maaltijd 5: Tussendoortje
Voordat ik naar bed ging nam ik een plak bananenbrood met pindakaas en twee rijstwafels met kipfilet.

Donderdag

IMG_0871.JPGMaaltijd 1 : ontbijt / pre-workout maaltijd
Ik begon deze dag met dit frisse en fruitige ontbijtje.
250 Gram magere kwark, 50 gram havermout, 1 scoop eiwitpoeder (Peach Mango), 1 banaan en 1 appel en een handje noten en rozijntjes.

Maaltijd 2: Post-workout maaltijd
Na de training ging ik naar de supermarkt. Terwijl ik een broodje uitzocht hoorde ik de croissantjes gewoon bijna mijn naam roepen! Ja daar had ik zin in. Dus nam ik een croissantje ham en kaas en daarbij een bruine pistolet met roomkaas, gerookte zalm en komkommer.

Maaltijd 3: Tussendoortje
Laat in de middag nam ik een eiwitshake en een banaan.

DSC_0308Maaltijd 4: ‘Avondeten’
Vanavond stond er een feestje op de planning. Als avondeten at ik een goed gevuld bord met pasta. Een goede bodem is belangrijk voordat ik ga beginnen aan een alcoholische versnapering.
Pasta tonijn: 80 gram volkoren fusilli pasta, een blikje tonijn uit water, 45 gram pesto rosso, een grote lepel roomkaas, ui, wortel, courgette en paprika.

IMG_3491Maaltijd 5:
Tijdens het gezellige feestje met vrienden nam een aantal wijntjes en lekkere borrelhapjes. Ik heb deze avond genoten en tel niet hoeveel chipjes/borrelnootjes ik in mijn mond stop. ‘Balance is the key!’ Ik heb een leuke avond gehad.

Hiermee sluit ik eetdagboekje nummer 1 af, proost!

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: Hoeveel calorieën eet ik op een dag? – Jipsanders.com
  2. Pingback: Hoeveel calorieën eet ik op een dag? – Jipsanders.com

Geef een reactie