Recept: ‘gezonde’ eiersalade.

Ik ben gek op eiersalade! Ja, ik word zelfs blij van de eiersalade uit die kant-en-klare bakjes uit de supermarkt. Deze bakjes haalde ik dus ook tot op heden. Tot deze middag, want ik had spontaan zin in eiersalade en besloot het dit keer zelf te maken. Mijn conclusie: super makkelijk te maken en als je wilt kan het ook nog een stuk gezonder! Ben je benieuwd naar hoe ik de salade gemaakt heb? Lees dan snel verder!

Welke ingrediënten heb je nodig?

– 2 gekookte eieren
– magere kwark
– curry
– slasaus (Calvé)
– 1/3 ui
– bieslook
– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Snijd de ui en bieslook in stukjes.
2. Met een eiersnijder snijd ik het eerste gekookt ei in stukjes. Deze stukjes ei doe ik in een kommetje.
3. Bij het tweede gekookte ei gebruik ik alleen het eiwit. Ik snijd deze ook met de eiersnijder in stukjes en voeg deze bij het andere ei in het kommetje.
4. Voeg daarbij in hetzelfde kommetje: een eetlepel magere kwark, een klein scheutje curry en slasaus, de ui en de bieslook.
5. Roer dit door elkaar en kruid de salade met peper en zout.

Ik at de eiersalade op een geroosterde toast. Je kunt het natuurlijk ook op een cracker of broodje doen. Wat jij lekker vindt!

Eet smakelijk!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie