10 Tips hoe je het hardlopen leuker kunt maken!

img_4059-1
‘Maar ik heb nog best veel spierpijn..’, ‘Ik lig zo lekker..’ en ‘Ik heb morgen ook nog wel tijd om te gaan..’ Voorheen bedacht ik vaak smoesjes voor mezelf omdat ik echt geen zin had om de deur uit te gaan. Ik merk afgelopen tijd dat ik met steeds meer plezier een ronde ga rennen. Dit kan met het weer te maken hebben maar wat bij mij ook allemaal geholpen heeft vertel ik je in deze blog!

1. Loop samen!
Roddels van de stapavond van afgelopen weekend, een nieuwe knappe werknemer of plannen voor de vakantie… Met mijn hardloopmaatje kan ik over van alles en nog wat kletsen en dat maakt het rennen voor mij nog net wat leuker!

2. Download vooraf leuke muziek!
Tijdloze nummers of een lekkere hardstyle remix. Ik varieer vaak met mijn muziek. Dit helpt voor mij ook bij het hardlopen.

3. Koop nieuwe hardloopschoenen/kleren!
Oke,  dit kan niet bij iedere hardloopronde natuurlijk maar een keertje nieuwe hardloopspullen aanschaffen zorgt voor extra motivatie kan ik je vertellen.

4. Stel voor jezelf een doel!
Sinds afgelopen jaar stel ik voor mezelf doelen. Mijn volgende doel: de halve marathon in Eindhoven op 9 oktober 2016! Als ik voorheen geen zin had sloeg ik de training eerder over dan nu. Omdat ik nu aan mijn doel kan denken en weet dat ik het ergens voor doe.

5. Houd bij hoe snel/ver je gerend hebt! (Competitief element)
Ik houd mijn trainingen bij via de Runkeeper app. Hierbij kan ik precies zien hoe ver en welke routes ik afgelopen dagen, weken of maanden heb gerend. Vooruitgang is dus ook goed te zien en zorgt ook weer voor extra motivatie.

6. Kies een mooie route uit!
De weilanden induiken of een route langs de mooie Waal. Ik kies voor mezelf altijd een mooie hardlooproute uit. Dit maakt het hardlopen leuker.

7. Beloon jezelf!
Heb je al heel de week zin in dat ene lekkere toetje? Spreek met jezelf af dat je die ene bak ijs, dat ene stukje brownie of dat laatste stukje taart mag eten zodra je de deur uit bent gegaan voor een rondje rennen.  Werkt bij mij!

8. Kijk om je heen!
Dit is ook iets wat ik je mee kan geven. Ben niet als een gek gefocust op de weg maar kijk eens om je heen. De zwemmende eendjes in het park, wandelaars die langskomen en koeien in het weiland. De omgeving kan mooi zijn!

9. Afwisselen
Je kunt afwisselen tussen soorten trainingen. Denk aan intervaltrainingen of een lange duurloop. Maar je kunt ook afwisselen in verschillende routes. Door afwisseling voorkom je dat het hardlopen saai wordt.

10. Volg andere hardlopers via social media (Instagram)
Misschien denk je wel: ‘Waarom maakt dit het harlopen voor mij in hemelsnaam leuker?’ Maar voor mij werkt het echt. Soms zie ik bijvoorbeeld een plaatje op Instagram langskomen met de tekst ‘heerlijk rondje gerend door de bossen!’. Als ik dat zie gaan mijn gedachten naar dat heerlijke voldane gevoel als je geweest bent. Tijd om maar weer eens te gaan rennen denk ik dan!

Iedere persoon is natuurlijk anders maar ik heb gemerkt dat deze tips voor mij werken. En uit ervaring kan ik zeggen dat er een grote kans is dat deze tips ook jou helpen om het hardlopen leuker te maken! Heb jij nog een andere goede tip die voor jou werkt? Laat het me weten!

Liefs,
Jip

 

 

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: 6 x ‘leuke’ cardio workouts! – Jipsanders.com

Geef een reactie