4 x mijn favoriete ontbijtjes (najaar 2016)

Havermoutje hier, bakje kwark daar. Regelmatig zie je op mijn instagramaccount een fotootje van mijn ontbijt langskomen. In deze blog zet ik mijn favoriete ontbijtjes van dit moment op een rijtje.

1. Boterhammen met pindakaas en banaan
Dit is mijn ‘power’ ontbijtje en geeft me genoeg energie. Om deze reden eet ik dit ontbijtje vaak voor een training. Smeer twee (volkoren) boterhammen in met een laag pindakaas. En beleg het verder met plakjes banaan. Yum! Yum!

2. Fruitig havermoutje
In de zomer houd ik van een fris ontbijtje. Om deze reden maak ik regelmatig een havermoutje met fruit. Vaak kies ik voor appel! Ik pak een kommetje en doe daar de volgende ingrediënten in: 150 ml melk, 1 scoop proteïne poeder (cookies and cream of vanille), 50 gram havermout, een stuk fruit gesneden in stukjes (in dit geval dus appel) en een handje rozijnen. Nadat ik de ingrediënten door elkaar heb gemixt zet ik het in de koelkast. ‘S ochtends hoef je het bakje alleen maar uit de koelkast te halen en je kunt direct beginnen met smullen!

3. Chocolade havermoutje
In tegenstelling tot het frisse havermoutje heeft dit onbijtje een hele andere smaak. Misschien herken je jezelf wel hierin wel als ik zeg dat ik soms gewoon trek heb in chocolade. En als je chocolade als ontbijt kunt eten wat houd je dan nog tegen? Je maakt dit ontbijtje als volgt: Je zet een klein pannetje op het vuur. Je doet de melk, havermout en smart proteine poeder (chocoladesmaak) erin en roert dit door elkaar totdat het een mooi prutje wordt. Vervolgens doe je de toppings erop en is je ontbijtje klaar.


4.Kwark met fruit
Fruit, rozijnen en een lepel pindakaas. Eigenlijk kun je bijna alles bij de kwark gooien. De combinatie die ik vaak eet ziet er als volgt uit: Als basis heb je natuurlijk kwark nodig, ik gebruik hiervoor 250 gram magere kwark. Als fruit doe ik er vaak stukjes appel in en plakjes banaan. Daarbij voeg ik een scheutje havermout (ongeveer 30 gram), een handje rozijnen en een lepel pindakaas. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete ontbijtje op dit moment?
Laat  het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

 

 

There are 4 comments for this article
  1. Pingback: Wat bestel ik bij de Body and Fitshop? – Jipsanders.com
  2. Pingback: Voedingsdagboekje #3 ‘Wat at ik de dagen voor de halve marathon?’ – Jipsanders.com
  3. Pingback: Best bekeken blogs in 2016! – Jipsanders.com
  4. Pingback: Eetdagboekje oktober 2016: dit at ik vóór en ná de halve marathon. – Jipsanders.com

Geef een reactie