Running diary: mijn volgend doel en hoe ik dit wil gaan combineren met krachttraining.

rennen.JPG
In mijn verslagje van mijn eerste halve marathon beschreef ik niet voor niets het laatste stuk als ‘de langste 30 minuten uit mijn leven…’. Ja, ik heb de wedstrijd uitgerend maar niet op de manier zoals ik vooraf had gehoopt. Nu zijn we twee maanden verder en heb ik alweer een nieuw doel voor mezelf gesteld. Meer hierover vertel ik je in deze blog.

Zondag 9 oktober 2016, is dé dag dat ik opnieuw de uitdaging aanga en een halve marathon ga rennen. De halve marathon van Eindhoven om precies te zijn. Is mijn doel bij deze wedstrijd hetzelfde? Nee. Ook al zijn het opnieuw 21 hele kilometers die ik ga afleggen, dit keer wil ik graag de finish halen mét training vooraf! Het verschil? Mijn focus van mijn eerste halve marathon lag zo erg bij het uitlopen ervan. De finish halen, dat is het enige wat door mijn hoofd spookte. En hoewel ik niet ontevreden ben met mijn behaalde tijd, toch vind ik het een uitdaging om me een keer te kunnen focussen op mijn snelheid. Al met al, is mijn volgende doel om binnen twee uur te finishen bij de halve marathon van Eindhoven!

Hoe zien mijn hardlooptrainingen er dan uit?

Zoals sommige andere wedstrijdrenners heb ik zelf geen schema waar ik me aan vast ga houden. Ik wil gewoon lekker op gevoel gaan rennen en heb met mezelf afgesproken dat ik komende weken minstens twee keer (het liefst zelfs drie keer) in de week ga rennen. Ik ben van plan om de afstanden van deze runs rustig op te bouwen. Op dit moment ren ik redelijk gemakkelijk een ronde van 10 kilometers. Komende week wil ik dit uitbreiden naar 12-14 kilometers.

Jij doet toch ook aan krachttraining? Hoe combineer je dit met het rennen?

Ongeveer drie keer in de week stap ik op mijn fietsje richting de sportschool om een uurtje met gewichten te zwaaien. Ik merk dat dit soms lastig te combineren is met het rennen. Want man man man, mijn benen willen soms de trap niet eens meer op de ochtend na het squatten, hiptrusten en deadliften. Het zou dus kunnen zijn dat ik de komende periode iets minder benen ga trainen zodat ik mij kan focussen op de wedstrijd. Dan pak ik het na de wedstrijd gewoon met drie keer zoveel motivatie weer op!

Ook al houd ik mijn fingers-crossed dat ik geen last krijg van blessures en dat ik deze motivatie kan blijven vasthouden. Ik heb alle vertrouwen dat ik mijn doel ga behalen!

Heb jij ook een doel waar je komende weken aan gaat werken? Iets wat je graag voor jezelf wilt bereiken? Laat het me weten!

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
 1. Denise 7 augustus 2016 12:08

  Hee Jip!

  Allereerst wil ik zeggen dat ik je echt een super toffe chick vind! Volg je nu een tijdje en omdat je zo lekker gewoon blijft ben je echt een inspiratie voor me geworden. Sinds kort ben ik ook begonnen met hardlopen en zelf ben ik er al super trots op dat ik nu 5km aan een stuk door kan rennen.
  Ik vind het heel knap van je dat je de halve marathon weer mee gaat doen en hoop dat je je doelen gaat behalen! Ga in ieder geval vooral door zoals je nu bezig bent.

  Liefs,
  Denise.

  • sandersjip 7 augustus 2016 12:19

   Dankje Denise, wat een lief berichtje. En goed bezig jij!! ???

 2. Notesofhappiness 9 augustus 2016 18:24

  Wat een ontzettend goed doel! Het gaat je vast lukken. Ik ben me nu aan het focussen op de 10 km en wil graag beginnen met krachttraining. Ik moet alleen nog even mijn draai zien te vinden.

Geef een reactie