Over alcohol in een gezonde levensstijl.

img_4628-2Een afscheidsborrel van een collega, een avondje stappen met vrienden of een terrasje pakken in het middagzonnetje… Genoeg momenten waarbij een lekker wijntje of koud biertje snel om de hoek komt kijken. Maar past dit wel bij een gezonde levensstijl? Hoe ga ik hiermee om?

Wat is een ‘healthy lifestyle’ nou eigenlijk?

Voordat ik mijn mening hierop los ga laten wil ik even met jullie bespreken wat een ‘healthy lifestyle’ precies inhoudt. Meerdere malen zie ik op het internet artikelen voorbij komen met ‘Een gezonde versie van…’ of ’10 Tips voor een gezonder leven!’. Maar wanneer mag je een bepaald product nu ‘gezond’ noemen? Laten we er bewust van zijn dat je niet zwart op wit kunt vaststellen wat dit begrip eigenlijk inhoudt. Naar mijn mening is het een levensstijl waar jij je als persoon goed bij voelt. Zowel mentaal als lichamelijk. En daar kan op verschillende manieren invulling aan gegeven worden.

Ik ben momenteel 21 jaartjes jong en ben volop aan het genieten van mijn studentenleven. Samen met andere huisgenoten woon ik in een studentenhuis en ik houd van avondjes stappen met mijn vrienden en vriendinnen. En ja, bij deze stapavondjes horen ook alcoholische drankjes…

‘Daar heb je ‘m weer…’

Ik kan kort en bondig antwoord geven op de gestelde vraag: “Wél of geen drank bij een ‘healthy lifestyle’..?” Namelijk: ‘Met mate! Want een drankje hoort bij de gezelligheid en het hoort bij het leven. Vind ik. Je leeft immers maar één keer. En ja, als ik iets te diep in het glaasje heb gekeken dan zal ik het rustig aan doen op een eventuele borrel de volgende dag. Ook zal ik me iets meer bewust zijn van mijn voeding. Zo probeer ik de dag erna iets minder calorierijk te eten. Maar drankjes op een feestje afslaan? Nee, dat doe ik dus niet!

‘Maar hoe vaak drink je dan alcohol?’

Is een andere vraag die regelmatig aan mij gesteld wordt. Dit vind ik lastig om te zeggen. Want een week vakantie is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een tentamenweek. Vorige maand vonden de Vierdaagse feesten in Nijmegen plaats en heb ik bijna iedere dag wel genoten van een aantal drankjes. Terwijl ik tijdens een drukke tentamenperiode misschien nauwelijks drink. Al met al kan ik zeggen dat ik die balans belangrijk vind. Ja sorry daar heb je ‘m weer. Die veelbesproken maar o zo belangrijke term: BALANS!

Dit betekent niet dat ik het raar vind als iemand een drankje afslaat. Want misschien ben jij als persoon wel bezig met afvallen. Dan snap ik het volkomen als jij ervoor kiest geen alcohol te drinken. Sterker nog, dat zou ik respecteren.

Wat is jouw mening over alcohol? Drink jij vaak mee of sla jij een alcoholische versnapering op zijn tijd af? Ik ben benieuwd naar jouw mening dus laat het me weten!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Feestjes in combinatie met een sportieve levensstijl? – Jipsanders.com

Geef een reactie