Van zwetende judoka’s tot de lenigheid bij het turnen: De verscheidenheid van de Olympische Spelen…

olympische spelenNiet alleen het vieze hondenweer in Nederland van afgelopen week is een reden dat ik afgelopen dagen flink wat uren voor de buis zat gekluisterd. De grootste reden was: De Olympische Spelen 2016! Oke, ik geef toe dat niet alle sporten mijn aandacht vast kunnen houden maar die verscheidenheid aan sporten, wauw! Hier moest ik even een stukje over schrijven..

‘Maar hier houdt het dan ook op.’
Met twee voetballende broertjes in de familie word de afstandbediening bij ons thuis vaak opgeëist voor een potje voetbal. (Niet dat ik dat erg vind hoor 😉 ). Ook het darten met Barney en Van Gerwen, de sprintjes van Daphne Schippers en de wielrenners bij de Tour de France worden bij ons thuis met veel enthousiasme gevolgd. Maar hier houdt het dan ook zo’n beetje op. Door de Olympische Spelen zie ik ook sporten voorbij komen die wat minder vaak op tv komen. Óf ik moet zeggen, die minder vaak bij ons thuis bekeken worden.

‘De verscheidenheid aan sporten, wauw!’
Want zeg nou eerlijk, hoe vaak zet jij de televisie aan voor een wedstrijdje kanovaren, of een potje trampoline springen? (Tenzij jij hier toevallig nét een grote fan van bent natuurlijk). Wat ik zo leuk vind aan het volgen van de Olympische Spelen is dat ik verder kijk dan die ‘standaard sporten’ bij ons thuis.  Denk aan beachvolleybal, schoonspringen, trampoline springen en het roeien. Want het best mooi om die kleine, lenige meisjes bij het turnen te zien. Die onvoorstelbaar mooie bewegingen maken op de muziek. De zwetende judoka’s te zien strijden op de mat. De ontzettend goede focus te volgen bij het schieten. De snelheid te volgen van de wielrenners op de baan en de timing te volgen bij de sprongen die de schoonspringers maken. Zo kan ik nog wel even doorgaan.. Die verscheidenheid aan sporten, wauw!

‘Maar de Olympische Spelen doen mij beseffen dat er meer is dan dat…’
Ook al sport ik zelf veel. De sporten die ik beoefen zijn beperkt tot het voetballen, het fitnessen en het hardlopen. Maar de Olympische Spelen doen mij beseffen dat er meer is dan dat.  Het lijkt me namelijk best wel heel erg tof om een keertje andere sporten te beoefenen. Zo zou ik best wel eens met mijn blote voeten op het zand beachvolleybal willen spelen. Met mijn lengte van 1,70 meter mee willen doen met het basketbalteam.  De snelheid tijdens een handbalwedstrijd willen ervaren. Of de combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen in de combinatiesport triathlon willen uitproberen…

Welke sporten lijken jou leuk om te beoefenen? Laat het me weten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie