Een broodje burger kan lekker én gezond zijn!

FullSizeRender (59)Hamburgers, kipburgers, cheeseburgers of dubbele cheeseburgers… Terwijl ik dit type loopt het water me al in de mond. Want van burgers daar word ik (zoals bijna iedereen gok ik) blij van. Helaas is het niet zo een gezonde keuze om deze elke dag naar binnen te werken. Om deze reden ging ik aan de slag om een gezondere burger te maken. En ja, al zeg ik het zelf: het is me gelukt! De burgers zijn gemakkelijk te bereiden én je kunt er zelfs twee van eten! Ik heb het over –> tonijnburgers! Lees verder voor het gehele recept.

Welke ingrediënten ik gebruikt heb voor (ongeveer 4 grote) burgers:
– 2 Blikjes tonijn in water
– 200 gram Hüttekase
– 1 of 2 eieren (Ik had  één ei gebruikt, maar de burgers vielen redelijk snel uit elkaar waardoor ik de volgende keer toch twee eieren zou gebruiken).
– Kommetje met meel (Ik gebruikte speltmeel, aangezien ik dat nog in de kast had staan).
– Peper en zout

Welke ingrediënten ik nog meer heb gebruikt om het broodje tonijnburger helemaal af te maken:
– Ijsbersgla
– Komkommer
– Cherrytomaatjes
– Zelfgemaakte ketchup. Nee niet door mij helaas. Ik heb een potje gekregen van iemand  die beweerde dat de ketchup van Heinz er niks bij was. Ik moet zeggen dat ik nog steeds geen ketchup-fan ben maar Stan, als je dit leest: Deze ketchup is inderdaad een stuk lekkerder!;)

Hoe ik de burgers gemaakt heb:FullSizeRender (60)
Pak een kom en doe daar de twee blikjes tonijn (uitgelekt), de eieren en de hüttekase in. Roer deze ingrediënten tot één beslag. Kruid het beslag vervolgens met peper en zout. Zet een pannetje op het vuur en laat wat boter/olie warm worden. Pak een diep bord of kom en doe daar een paar schepjes (spelt)meel in. Maak vervolgens met je blote handen burgers van het beslag. Nadat je met je blote handen de burgers gevormd hebt rol je ze even door het meel. Zodra het olie of de boter warm is leg je de burgers in de pan. Ik kruidde ze nogmaals met peper en zout. LET OP! De burgers bakken snel aan 😉 Draai de burgers een keertje om en wacht tot ze helemaal gaar zijn. Klaar!!

De burgers zijn natuurlijk het belangrijkst van het hele broodje maar vergeet niet dat je een heleboel toppings hebt die het broodje nóg lekkerder kunnen maken!
Ik voegde de volgende ingrediënten aan mijn broodje toe: ijsbergsla, cherry tomaatjes, komkommer en een beetje slasaus en een beetje van de zelfgemaakte ketchup. Ingrediënten die je ook nog aan je broodje kunt toevoegen zijn bijvoorbeeld: (gefruitte) ui, kaas, bacon, gebakken eitje, curry… Maak er wat moois van zou ik zeggen;).

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt voor het avondeten van komende week!

Succes en smakelijk alvast!
Heb jij deze burgers nu zelf gemaakt? Laat me dan weten hoe ze hebben gesmaakt!!

Liefs,
Jip

There are 6 comments for this article
  1. Pingback: Friday favourites #2 – Jipsanders.com
  2. Pingback: Voedingsdagboekje #2 – Jipsanders.com
  3. Pingback: Terugblik 2016: ‘ruim 250.000 likes, overwinningen en obstakels…’ – Jipsanders.com
  4. Pingback: Eet ik veel brood? Maakt brood je dik? – Jipsanders.com
  5. Pingback: Mijn 10 onmisbare ‘gezonde’ producten. – Jipsanders.com
  6. Pingback: Eetdagboekje #7 – Jipsanders.com

Geef een reactie