Wat staat er allemaal op mijn boodschappenlijstje?

jipeten
Hoe ziet mijn boodschappenlijstje eruit? Oftewel: wat voor eten vind je allemaal bij mij in huis? Ook al is dit natuurlijk niet iedere week hetzelfde. Toch zijn er een aantal producten die altijd bij mij in de keukenkastjes te vinden zijn. Welke producten dit zijn dat vertel ik je in deze blog!

Laten we allereerst beginnen met waar het meeste te vinden is: de koelkast.
In mijn koelkastlade (ja, ik deel de koelkast met mijn huisgenoten) liggen vrijwel altijd de volgende producten:
Eieren, want een eitje bakken of koken dat moet altijd mogelijk zijn!
Magere kwark, voor mijn ontbijt.
Hummus, heerlijk voor op de boterham.
Honing mosterd-dille saus, de lekkerste dressing voor over een salade.
Plakjes kipfilet, ook lekker voor op brood.
Komkommer, voor op de boterham of in de salade.
Fles wijn, die heb ik bijna altijd wel eentje koud staan. Voor geval dat er iemand langskomt of ik spontaan zin heb in een feestje.

Mijn vriezer ligt vol met plakjes bevroren bananenbrood. Makkelijk om mee te nemen en een lekker tussendoortje. Bovendien heb ik ook altijd gewoon brood in mijn vriezer liggen. Want brood moet ik altijd in huis hebben!

Behalve een eigen koelkastlade heb ik ook een eigen keukenkastje hier in huis. Wat ik hier altijd wel heb liggen zijn:
Verschillende kruiden (zout, peper, knoflook, kaneel, paprikapoeder, kip- en bruschetta kruiden).
Olijfolie om mee te bakken. Vaak heb ik wel een knoflook-chili olijfolie (haal ik bij de Xenos) waardoor je eten net wat gekruider smaakt.
Rijstwafels en cracottes, om tussendoor iets kleins te kunnen snacken.
Een grote pot pindakaas!!! No more words needed.
Een pastavoorraad (spaghetti, macaroni en penne).
Protein bars van de Body and Fitshop. Op dit moment ben ik fan van de smartbars en clean protein bars.
Eiwitpoeder, voor als ik getraind heb en mijn spieren eiwitten nodig hebben.
Noten (cashewnoten, amandelen en walnoten)
Zakjes cup a soup in de smaak tomaat. Ik ben verslaafd!
kauwgom of pepermuntjes vind ik ook altijd fijn om in huis te hebben.

Tot slot heb ik een fruitmand op mijn bureau staan. Gevuld met appels en bananen!

Ik denk dat het dit wel zo’n beetje was. Zoals ik al zei koop ik natuurlijk niet iedere week hetzelfde. Maar ik merk dat je (onbewust?) toch vaak dezelfde dingen in huis haalt. Ik zorg er wel voor dat ik geen zakken chips of te veel chocolade als voorraad heb. Ten eerste, omdat ik het alleen in huis haal op het moment dat ik er zin in heb. Ten tweede, omdat ik het anders alsnog meteen op eet..

Wat mag er niet ontbreken in jouw koelkast/vriezer/keukenkastje/fruitmand?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

 

There is 1 comment for this article
  1. Vera 19 augustus 2016 14:25

    Haha zo herkenbaar met de zakken chips en chocolade 🙈! Ik probeer ook altijd om mijn koelkast en kastjes zo ‘healthy’ mogelijk te vullen. Bananenbrood in de vriezer vind ik ook een goede tip! Wat bij mij niet mag ontbreken zijn blauwe bessen in de vriezer en zuivelspread en ketchup (!!) in de koelkast 🙂

Geef een reactie