Recept: hartige pannenkoekjes.

spinaziepannenkoekjes
Je kent ze wel, pannenkoeken met appelstroop, poedersuiker, banaan, kaneel, dadels of chocolade… ga zo maar door. Daarentegen ben ik zo’n persoon die eerder snaait naar hartige snacks zoals chipjes, kaasstengels en zoute crackers in plaats van zoetigheden.. Dit bracht mij op het idee om geen zoete maar juist hartige pannenkoekjes te bakken! Ik gooide verschillende ingrediënten in het beslag, maakte er pannenkoekjes van en proefde ze. LEKKER!! Deze ga ik zeker vaker maken en deel daarom graag het recept met jullie!

(Ik maakte 10 kleine pannenkoekjes. Wat precies genoeg was voor 2 personen.)

Welke ingrediënten ik gebruikt heb voor het beslag:
– 2 eieren
– 100 gram meel (Ik gebruikte speltmeel omdat ik deze toevallig nog in de kast had staan).
– 50-75 gram havermout
– 150 ml melk
– 100 gram hüttenkäse

En om de pannenkoekjes vervolgens hartig te laten smaken voegde ik ook nog de volgende ingrediënten toe:
– 200-300 gram spinazie
– 90 gram zongedroogde tomaatjes
– 2 lente-uitjes
– 3 teentjes knoflook
– peper, zout en paprikapoeder

Hoe te bereiden:
Eigenlijk bestaat het maken van deze pannenkoekjes uit twee verschillende delen. Het maken van het beslag (deel 1). Om vervolgens de pannenkoekjes te kunnen bakken (deel 2).

Deel 1:
Zet een pan op het vuur, doe er een scheutje olijfolie en en laat het even warm worden. Ondertussen snijd je de lente-uitjes en knoflookteentjes in kleine stukjes die je vervolgens een aantal minuten in de verwarmde pan laat fruiten. Pak ondertussen een grote kom en doe daar de volgende ingrediënten in: de eieren, het (spelt)meel, de havermout, de helft van de hüttenkäse en de helft van de zongedroogde tomaatjes (gesneden in kleine stukjes). Dit mix je door elkaar tot één geheel beslag. Hierna doe je de de spinazie bij de lente-uitjes en knoflook in de pan en laat je het slinken. Zodra dit klaar is doe je de ingrediënten in de pan bij het beslag in de grote kom. Mix dit weer door elkaar tot één geheel beslag en voeg de kruiden toe.

Deel 2:
Nu het beslag gemaakt is moeten alleen de pannenkoekjes nog gebakken worden. Laat wat olijfolie in de pan warm worden en giet vervolgens een scheutje van het beslag in de pan (dit kan het makkelijkste met een soeplepel). Als je rondjes van het beslag in de pan hebt gegoten top ik ze met de andere helft van de zongedroogde tomaatjes. Met de hand druk ik ze in het beslag. Ook kruid ik ze nog een beetje met de peper, zout en paprikapoeder. Voordat de pannenkoekjes zwart worden draai ik ze nog een keertje om. Klaaar!!  Je kunt de pannenkoekjes opstapelen tot een mooie toren en er de andere helft van de hüttenkäse er nog overheen doen als topping. Eet smakelijk!

Welke ingrediënten lijken jouw lekker om in een pannenkoekenbeslag te doen?
Laat het me weten en wie weet ga ik het proeven;)

Liefs,
Jip

 

 

There is 1 comment for this article

Geef een reactie