5 x koude pastasalades.

salade
Het is weer zover. Het zonnetje is om de hoek komen kijken en de barbecue schalen in de supermarkten worden weer in de bonus gezet. Het resultaat –> Nederland gaat massaal barbecueën. Nouja, dat lijkt in ieder geval zo. En ja hoor ik doe er ook aan mee! Stukjes vis en vlees bakken, stokbroodjes smeren met kruidenboter met als side dish een frisse maaltijdsalade. Dit is niet te missen bij ons aan tafel. Een lekker (koud!) drankje erbij en de barbecue is naar mijn mening helemaal compleet. 

Een barbecue staat wel bekend om het vlees en de stokbroodjes met kruidenboter. Maar met de hapjes daaromheen kun je natuurlijk eindeloos variëren. Afgelopen week ging mijn voorkeur met dit warme weer vaak uit naar een koude pastasalade. In deze blog zet ik vijf verschillende koude pastasalades op een rijtje. Als je de ingrediënten doorleest, zie je dat er een simpele basis bestaat. Zo gebruik ik bij iedere pastasalade heel verrassend… pasta, met daarbij gerookte kip, tonijn of zalm. Ik mix dit met een bepaald sausje en voeg daarna verschillende groenten en of kruiden toe. Door de ingrediënten iedere keer net te veranderen smaakt de salade iedere keer weer anders. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

1. Koude pastasalade met roomkaas en gerookte kip.
Basis: gekookte pasta
Saus: half bakje roomkaas
Toegevoegde ingrediënten: gerookte kipreepjes, tomaatjes, paprika, komkommer en sla.

2. Koude pastasalade met tonijn en pesto
Basis: gekookte pasta
Saus: een aantal eetlepels pesto
Toegevoegde ingrediënten: een blikje tonijn, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, paprika, lente-uitjes en rucola.

3. Koude pastasalade met gerookte zalmsnippers
Basis: gekookte pasta
Saus: half bakje roomkaas
Toegevoegde ingrediënten: een aantal teentjes knoflook en uitjes (eerst fruiten in de pan), verse spinazie, zalmsnippers, kappertjes, tomaatjes.

4. Koude pastasalade met tonijn en olijfolie
Basis: gekookte pasta
Saus: een scheutje olijfolie
Toegevoegde ingrediënten: een blikje tonijn,  kleine tomaatjes, komkommer, gemengde sla, zongedroogde tomaatjes, feta kaas blokjes, peper en zout.

5. Koude pastasalade met spekjes en gerookte kip
Basis: gekookte pasta
Saus: half bakje roomkaas
Toegevoegde ingrediënten: gerookte kipreepjes, avocado, mozzarella, peper en zout. Tot slot doe je er gebakken spekjes bij.  Dit vind ik zelf een heerlijke toevoeging omdat het een zoute smaak heeft waar ik vaak behoefte aan heb tijdens het warme weer.

Zoals je ziet heb ik er geen hoeveelheden bij gezet. Dit kun je zelf natuurlijk bepalen. Zo vindt de een veel pasta lekker terwijl de ander kies voor een grotere portie groenten. Welke ingrediënten vind jij lekker in een (koude) pastasalade?

Fijne zomerse avond en veel barbecue plezier! 😉

Liefs,
Jip

FullSizeRender (22)

There is 1 comment for this article

Geef een reactie