Nieuwe update Personalbodyplan: ‘Die balans..’

12De eerste maanden ben ik actief met Personal Body Plan bezig geweest. Ik las iedere dag de gedragslessen, vulde mijn voeding netjes in en voerde alle trainingen uit. Tijdens de zomervakantie ging ik een weekje op vakantie naar Griekenland, at ik suikerspinnen op de plaatselijke kermis en dronk ik biertjes tijdens de Nijmeegse vierdaagsefeesten. Mijn stapje terug beschreef ik in mijn vorige update. Ik kwam er gedurende deze periode achter dat een stapje terug doen nog niet eens zo slecht hoeft te zijn. Ik ben het hier nog steeds mee eens. Hoe ik het deze maand heb aangepakt en of ik nog wel leer na al die weken Personal Body Plan vertel ik je in deze nieuwe update!

Het begin van dit traject startte op 4 april, dit klinkt heel lang geleden wat het stiekem ook best wel is. Want dit houdt in dat ik al vijf maanden bezig ben. Vijf hele maanden oftewel 21 weken oftewel 149 dagen.. In deze periode heb ik meer dan 100 gedragslessen gelezen, tientallen gesprekken gehad met mijn coach en een heel wat getraind.

‘Er is geen simpel antwoord voor..’
Van actief bezig zijn met Personal Body Plan naar een stapje terug. Deze maand was het tijd voor de BALANS. Één woord, 6 letters, maar o zó belangrijk. Want het vinden van een balans kun je niet leren door enkel het lezen van gedragslessen. Er is niemand die je simpelweg kan vertellen waar die balans te vinden is. Je vindt het door bepaalde momenten te ervaren. Zowel goede als minder goede momenten. Wat ik hiermee bedoel? Een weekje trainingen volgens schema uitvoeren voelt goed maar ook die mindere periode hoort erbij. Ik noem het eventjes de ‘zomerse verleidingen’. Want ja, hoe pak je dat dat opeens aan?

BALANS. Één woord, 6 letters, maar o zó belangrijk.

Ik houd momenteel niet meer zo concreet mijn voeding bij. Ik ben er gewoon minder mee bezig en merk dat ik het steeds meer op gevoel kan doen. Om er toch bewust mee bezig te zijn laat ik een aantal keren in de week mijn coach weten wat ik heb gegeten. Gewoon, heel kort en bondig:

‘Mijn maaltijden van vandaag:
1. Kwark met een banaan, havermout en een handje noten.
2. Een eiwitreep.
3. Een cup-a-soupje, twee volkoren boterhammen met hummus, kipfilet en een gekookt eitje.
4. Een plak bananenbrood.
5. Wraps met kip en verschillende groenten.
6. Een appeltje.’

Op deze manier kijk ik even terug op de dag. Maar dus niet meer zo gefocust op de cijfertjes. Ik wil het in de toekomst ook gaan loslaten dus dit lijkt me wel een goede eerste stap.

‘Daar ga ik de laatste maand mee aan de slag!’
Als je mijn andere updates over Personal Body Plan hebt gelezen dan hoop ik dat je inziet dat het een proces is. Van de eerste maanden naar het strikt bijhouden van alles. Naar een periode waar ik het bijna geheel heb losgelaten. Naar het vinden van een balans. Een balans tussen gezonde en wat minder gezonde voeding. Een balans tussen trainingen en rust. Balans tussen hard werken en genieten. En dat, het vinden van die optimale balans. Daar ga ik de laatste maand verder mee aan de slag!

Twijfel jij om ook te starten zodat jij je eigen proces kan doorlopen? Neem dan gerust een kijkje op de website van Personal Body Plan. Heb je nog andere vragen die je aan mij wilt stellen dan mag je me altijd een mailtje sturen! (jipsanders.com@outlook.com)

Om mee te kunnen doen met de volgende groep kun je je inschrijven tot woensdag 31 augustus 23:59. En pssssst! Via deze link krijg je 15 euro korting op je plan!
(kortingscode: DQRSHPWLQT)

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Eindoordeel Personal Body Plan! – Jipsanders.com

Geef een reactie