Eetdagboekje september 2016

Ook mijn colleges zijn weer begonnen. Gelukkig heb ik de eerste weken nog weinig contacturen waardoor ik thuis wat uitgebreidere maaltijden kan maken dan mijn standaard lunchpakketje. Verder maakte ik afgelopen dagen mijn favoriete ontbijtjes met onder andere havermout en fruit. De eerste dag (maandag) had ik ingepland voor mijn studie en ik besloot deze dag niet te gaan sporten. Rust voor je lichaam is ook belangrijk! Dinsdag heb een krachttraining gedaan en de woensdag ben ik in de avond een stuk gaan hardlopen. Wat ik zoal eet op een dag (rustdag/trainingsdag/hardloopdag) dat kun je zien in deze blog!

Maandag

foto3.JPG
Maaltijd 1: (Lievelings!)ontbijtje
Ik startte mijn week met een van mijn lievelingsontbijtjes. En omdat je naar mijn mening nooit genoeg chocolade kunt eten voegde ik behalve de chocolade eiwitpoeder ook nog een blokje pure chocolade toe, lekker! Hoe ik zo’n havermoutje precies maak, kun je lezen in deze blog!

Maaltijd 2: Lunchen in de trein
Ik nam twee boterhammen met kipfilet, komkommer en ei mee om op te eten in de trein. Ik was op weg naar Nijmegen waar ik later in de avond college had. Bij de boterhammen at ik ook nog een stuk fruit, in dit geval een appeltje.

Maaltijd 3: Extra lunch
Ik kwam aan op mijn studentenkamertje in Nijmegen en besloot nog wat te eten voordat ik naar school zou gaan. Ik nam een schaaltje met kwark (ongeveer 250 gram) en stukjes banaan.

eten1 (1).JPGMaaltijd 4: Salade met falafel
Deze salade maakte ik thuis al klaar. Ik had deze dag namelijk in de avond colleges en daar de broodjes daar in de kantine heb ik al vaak genoeg gehad als lunch. In de salade zit 100 gram falafel, een gekookt eitje, een rode paprika, een stuk komkommer en onderin wat rucola melange sla.

img_5775Maaltijd 5: Eiwitreep en rijstwafels
Een salade vind ik heel lekker maar is niet genoeg vulling voor mij voor de hele avond. Zodra ik terug kom van mijn colleges besluit ik nog een Smart bar te nemen van de Body and Fitshop in de smaak ‘delicious white chocolate’. Daarbij neem ik nog twee rijstwafels met ieder een plakje kipfilet en een laagje hummus.

Dinsdag

eten2 (1).JPGMaaltijd 1: Ontbijt
Ik start de dinsdag met een bordje kwark (já ik eet vaak ontbijt uit een bord anders past het niet), hierin doe ik een schepje eiwitpoeder in de smaak ‘peach mango’, ik snijd een banaan en appel in stukjes en doe er ook nog wat schepjes havermout bij. (Op de foto had ik zoals je ziet het ontbijtje al voor de helft op, ik had hongerrr!

Maaltijd 2: Tussendoortje
Als tussendoortje nam ik een appeltje

FullSizeRender.jpgMaaltijd 3: Lunch (voor het sporten)
Ik kon thuis lunchen en besloot daarom mijn boterhammen wat rijkelijker te beleggen dan dat ik normaal doe. Twee sneetjes volkorenbrood, met een laag hüttenkäse, een plakje kipfilet, gekookt eitje en een tomaat. Oja, ik deed er ook nog een snufje peper en zout overheen!

Maaltijd 4: Eten na het sporten
Na het sporten had ik weer meteen honger (#teamalwayshungry). Ik ging na het sporten direct naar college en kwam erachter dat ik mijn eiwitshake vergeten was. Die neem ik regelmatig eentje na een krachttraining. Gelukkig heb ik voor noodgevallen vaak een reep in mijn tas zitten! En ja dit vond ik een noodgeval. Na het sporten at ik dus mijn reep als redding in nood en daarbij nog een boterhammetje met kipfilet die ik wel had meegenomgen.

eten3.JPGMaaltijd 5: Avondeten
In de avond at ik twee bolletjes met burgers gemaakt van onder andere, tonijn, hüttenkäse en ei. Het gehele recept hiervan vind je in deze blog!

Woensdag

FullSizeRender (1).jpg
Maaltijd 1: Ontbijtje
En ja, weer startte ik mijn dag met een havermoutje, dit keer niet met chocolade maar met een appeltje, kaneel en een schepje eiwitpoeder ‘Peach mango’. Een fris ontbijtje voor een zonnige dag!

eten1
Maaltijd 2: Lunch
In de middag had ik de luxe dat ik mijn colleges op het strandje kon doornemen (lang leven het uni-leventje). Ik at twee volkoren bolletjes met ei, hummus en komkommer! De omgeving maakte de lunch nog wat lekkerder!

Maaltijd 3: Tussendoortjes
Toen ik terug kwam van het strandje had ik weer een beetje trek. Ik at een appeltje en nam daarbij drie cracottes met pindakaas

FullSizeRender (2).jpg
Maaltijd 4: Avondeten (voor het rennen)
Ik at vroeg in de avond omdat er een run op de planning stond. Om hierbij genoeg energie te hebben at ik een zelfgemaakte pasta (voor de nodige koolhydraten). Ik maakte een pasta met pesto, hüttenkäse, tonijn, wortel, ui, courgette, paprika en zongedroogde tomaatjes. Wat ik zo fijn vind aan het maken van pasta’s is dat je er alle restjes in kunt gooien die je nog hebt! Vandaar al die verschillende groentes in dit geval.

img_5777Maaltijd 5: Eten na het rennen (11KM)
Omdat mijn lichaam na het rennen wel weer wat voedingsstoffen kon gebruiken at ik nog een laatste maaltijd voor het slapengaan. Ik at een half bakje Optimel kwark in de smaak ‘appel kaneel’ en nam daar twee rijstwafels bij met kipfilet. Welterusten!

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te kunnen nemen in mijn voeding. Zoals je ziet heb ik het tracken losgelaten en eet ik écht op mijn gevoel. Ik ben er wel bewust mee bezig dat ik genoeg eiwitten binnenkrijg omdat ik veel sport. Al met al ben ik tevreden met mijn voeding van de afgelopen drie dagen! #backontrack zullen we dan maar zeggen;)

Liefs,
Jip

 

There are 2 comments for this article
  1. zonderzooi 8 september 2016 13:26

    Hmmm ziet er allemaal erg lekker en gevarieerd uit! Heb vorige week weer eens havermout met een gesmolten blokje chocolade gehad, zooooo lekker. Was totaal vergeten hoe hemels dat is ’s ochtends.

  2. Pingback: Hoeveel calorieën eet ik op een dag? – Jipsanders.com

Geef een reactie