Running diary: een extra hardloopwedstrijd?!’

‘Jip, welke dag is het vandaag?’ Ik keek in mijn agenda en antwoordde met de datum die ik rechts bovenin op het papier zag staan. Twee minuten later daarna kwam het besef.. Ohhhh wait a moment… 9 september?!, Zie ik dat nu goed?!* Ja het kwartje viel gisteren pas, nog minder dan een maand totdat het zover is, de halve marathon van Eindhoven!! Het aftellen kan beginnen.

Uit nieuwsgierigheid heb ik al eventjes gekeken naar het parcours. Zo ben ik erachter gekomen dat de finish ligt op het Stratumseind. Als je enige kennis hebt van het uitgaansleven dan weet je dat dat sowieso een feestje gaat worden! Wie proost er (hopelijk!) met me mee?

7Ik ga lopen op schoenen van Asics (Gel-cumulus 18). Zoals je in deze blog kunt lezen heb ik deze pas net nieuw gekocht. Gelukkig heb ik ze ondertussen goed in kunnen lopen. Met deze roze stappers ga ik hopelijk met een goede tijd de finish over!

Extra wedstrijd!?
Ja je leest het goed. Een extra wedstrijd… En dat twee weken voor de halve marathon waar ik al zo lang voor aan het trainen ben. Afgelopen week besloten ik en een studiegenootje ons samen in te schrijven voor de Bruggenloop in Nijmegen. Deze wedstrijd vindt plaats op woensdagavond 21 september. Tijdens deze wedstrijd loop je over de vijf verschillende bruggen in Nijmegen.

Met enige regelmaat kom ik tijdens mijn trainingen over een van deze bruggen. Op de vraag of ik dit rondje in wedstrijdsituatie wilde rennen zei ik dan ook volmondig ja. Wat dit rondje zo mooi maakt? Het uitzicht over Nijmegen! We starten in de avond dus zullen we met zonsondergang langs de Waal lopen.

Is dit wel slim?
Misschien denk je nu wel ‘Jip is dit wel slim?’. Zo twee weken voor de halve marathon, een wedstrijd waar je al maanden naar uitkijkt. Daarentegen is dit rondje ‘maar’ 10 km. Met opzet schrijf ik ‘maar’ tussen aanhalingstekens want 10 km is natuurlijk ook niet niks. Ik zie het wel een beetje als voorbereiding om alvast in de sfeer van een grote hardloopwedstrijd te komen..

Doe je mee?
Je kunt je tot op de dag zelf (21 september) nog inschrijven. Dus bij deze, wie rent er nog meer mee met deze hardloopwedstrijd mét zonsondergang en uitzicht over de gehele Waalkade?

Tot slot heb ik nog een vraag aan jullie. Want voordat ik met mijn roze stappers deze kilometers ga maken moet ik natuurlijk wel een leuke playlist klaar hebben staan! Ik ben op zoek naar nummers waarvan je bij wijze van spreken gaat vliegen. Zodat ik en mijn hardloopmaatjes kunnen gaan knallen tijdens de wedstrijden! Weet jij zo’n hardloopnummer die in mijn playlist MOET staan?

Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip
runningdiary.JPG

be the first to comment on this article

Geef een reactie