Drink ik nu wél of geen eiwitshakes?

shakes
Een tijdje terug vertelde ik in deze blog dat ik stopte met het drinken van eiwitshakes. Tijdens mijn Personal Body Plan traject kwam ik er namelijk achter dat ik met mijn voedingspatroon wel erg gemakkelijk aan genoeg eiwitten kom. Nu ben ik ook maar een klein meisje maar toch vond ik deze ontdekking verrassend. Waarom? Omdat voor mijn gevoel eiwitproducten als paddestoelen uit de grond schieten. Sportmerken komen met de ‘beste’ eiwitrepen, verschillende soorten eiwitchips en eiwitpannenkoeken.. Hier en daar zie je op mijn Instagram toch een fotootje van een eiwitshake voorbij komen. Zijn de shakes nu wél of niet onderdeel van mijn voedingspatroon? Ik vertel het je in deze blog!

‘Héél herkenbaar! Ik at dus ook altijd ‘te veel’ eiwitten…’

Na publicatie van die eerder geschreven blog over eiwitshakes bleek dat de meningen over het onderwerp verdeeld zijn. Ik kreeg veel reacties op de vorige blog van mensen die het met me eens waren. Ik citeer: “Eens! Ik haal ook zat eiwitten uit mijn voeding.”, “Héél herkenbaar! Ik at dus ook altijd ‘te veel’ eiwitten.” en “Ik had PRECIES hetzelfde toen ik net begon met PBP!”. 

Daarentegen waren er ook reacties zoals “Ik heb er wat meer moeite mee en moet ook echt puzzelen om mijn eiwitdoel te behalen”. Deze reacties zeggen het eigenlijk al, de behoefte aan extra eiwitten in de vorm van shakes verschilt per persoon…

Het antwoord op de vraag ‘Drink ik nu wél of geen eiwitshakes?’ is JA. Eiwitshakes zijn op dit moment onderdeel van mijn voedingspatroon. Daarbij is wel één dingetje belangrijk om te noemen en dat is REGELMAAT. Ik moet zeggen dat het een makkelijke manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Vooral als je een fanatieke sporter bent is dit handig. Daarentegen ga ik er wel anders me om dan voorheen…

‘Een schepje hier, een schepje daar’

Voorheen startte ik mijn dag met een schepje eiwitpoeder in mijn kwarkontbijtje. Deed ik tijdens de lunch een schepje eiwitpoeder in mijn havermoutje en dronk ik na mijn training nog een eiwitshake. Dit is misschien een beetje overdreven maar dit voorbeeld beschrijft wel op welke manier ik met dit voedingssupplement omging. Een schepje hier, een schepje daar dus… Dit is momenteel niet meer het geval. Ik zal een concreet voorbeeldje noemen. Als ik weet dat ik in de avond een eiwitrijke maaltijd ga eten, zoals een pasta met tonijn of wraps met kip dan neem ik s’avonds een bakje kwark zónder eiwitpoeder in plaats van met. Maar als ik op een dag weinig tijd heb en vraagtekens zet bij het feit of ik genoeg eiwitten binnenkrijg. Dan neem ik voor de zekerheid een extra shake..

Dit verklaart het feit dat je hier en daar het voedingssupplement bij mij voorbij ziet komen. Ik drink dus WEL eiwitshakes maar met REGELMAAT.

Ik ben benieuwd naar mijn jouw over eiwitshakes! Is het voor jou een makkelijke manier om aan je eiwitten te komen óf haal jij deze voedingsstoffen uit natuurlijke voeding? Laat het me weten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie