Hoeveel calorieën eet ik op een dag?

jip1
Voor mijn gevoel zijn steeds meer mensen bezig met hun voeding. Dit vind ik op zich een goed teken maar laten we ‘bezig zijn met voeding’ eens wat concreter maken. Want wat houdt dat eigenlijk in? Voor de een is ‘bezig zijn met voeding’ misschien wel meer groenten en fruit eten. Voor de ander is het misschien wel minder snoepen terwijl weer een ander misschien juist bezig is om méér eten binnen te krijgen. In deze blog vertel ik je op welke manier ik ‘bezig ben’ met mijn voeding. 

“Ik weet het niet…”
Het antwoord op de vraag ‘Hoeveel calorieën eet ik op een dag?’ luidt als volgt: IK WEET HET NIET. Ja, ik probeer een gezonde levensstijl te volgen maar dat houdt niet in dat ik bijhoud hoeveel calorieën ik binnenkrijg. Dit heb ik echter wel tijdelijk gedaan om inzicht te krijgen in mijn voedingspatroon. Nu ik dat ongeveer weet, heb ik dat losgelaten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje geobsedeerd werd door al die cijfertjes. Zat ik 100 cal over mijn budget heen? Dan kon ik daar soms stiekem wel van balen…

“Die ‘zondigmomentjes’ zijn naar mijn mening juist essentieel…”
Een gezonde levensstijl is voor mij BALANS (Ja, sorry ik zeg dit misschien iets te vaak). Als ik met vriendinnen op stap ga dan sla ik geen wijntjes af omdat daar veel calorieën in zitten. Wel eet ik de dag erna minder zware maaltijden en zorg ik dat ik genoeg vitaminen binnenkrijg. Die ‘zondigmomentjes’ zijn naar mijn mening juist essentieel omdat anders een gezonde levensstijl (denk ik) niet vol te houden is.

Ter inspiratie
Om je een inzicht te geven in wat ik op een dag zoal eet, houd ik regelmatig voedingsdagboekjes bij. In dit voedingsdagboekje  laat ik zien wat ik op een trainingsdag ongeveer eet. In dit voedingsdagboekje zie je wat ik op een rustdag in combinatie met een trainingsdag ongeveer eet. Nogmaals, iedere dag is anders maar toch vind ik voedingsdagboekjes altijd leuk om te delen ter inspiratie.

Tot slot geef ik je wat tips om te beginnen met een gezonde levensstijl. Je hoeft niet per se alles te veranderen wat je op dit moment doet. Begin eens met de volgende vier dingen:

1. Begin de dag met een goed ontbijt!
Zo heb je gedurende de dag meer energie en ben je minder geneigd om naar snoepgoed of een vette hap te grijpen. (Inspiratie voor ontbijtjes kun je onder andere in deze blog lezen).

2. Zoek lekkere gezonde recepten
Gezond eten kan ook heel lekker zijn hoor! Probeer eens iets nieuws en zoek uit welke gezonde recepten jij lekker vindt.

3. Kies een sport uit die je leuk vindt!
Ja, ook dit heb ik volgens mij al tientallen keren gezegd maar is nog steeds ó zo belangrijk. Als je alleen maar sport om calorieën te verbranden dan houd je het waarschijnlijk niet lang vol. Kies iets wat je écht leuk vindt om te doen. Dit kan een uurtje boxen zijn maar ook een uurtje dansles.

4. Zoek motivatie!
Ook het zoeken van motivatie doet iedereen op een andere manier. Denk aan samen sporten met vrienden, koken met huisgenoten of het volgen van sportieve accounts op Instagram! Het volgen van sportaccounts op Instagram werkt voor mij heel goed. Als ik bijvoorbeeld geen zin heb in een rondje hardlopen en ik zie een fotootje van een blij hoofd van iemand die net is geweest, dan ga ik toch ietsje sneller de deur uit.

Al met al, wil ik even kwijt dat ‘bezig zijn met voeding’ voor iedereen anders kan zijn. De een vindt het wel fijn om zijn of haar voeding tot op de calorie bij te houden. De ander niet.

Ben jij ook bezig met je voeding? Zoja, op welke manier?

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Best bekeken blogs in 2016! – Jipsanders.com

Geef een reactie