Eindoordeel Personal Body Plan!

Dat was het dan alweer. Mijn eerste 6-maanden traject bij Personal Body Plan zit er alweer op. Op maandag 4 april begon ik met mijn avontuur. Wat heb ik ervan geleerd? Welke hindernissen ben ik tegengekomen? Zijn mijn verwachtingen uitgekomen? En raad ik het anderen aan? Zoveel vragen.. Ik beantwoord ze allemaal in deze blogpost!

Lees je voor het eerst hierover en ben je dus nog niet bekend met Personal Body Plan? Omdat ik anders wel erg in herhaling val, ga ik dit keer niet in op wat Personal Body Plan precies inhoudt. Ben je hier wel benieuwd naar? Gedurende mijn traject gaf ik iedere maand een update. Deze eerdere posts heb ik voor je op en rijtje gezet:

Start Pbp: Vandaag is DÉ dag, de start van mijn nieuwe uitdaging!
Update maand 1 (april): PBP-update! – Hoe staat het ervoor na de éérste maand?
Update maand 2 (mei): Personalbodyplan-update! – Hoe staat het ervoor na de tweede maand?
Update maand 3 (juni): Progressie na drie maanden Personal Body Plan.
Update maand 4 (juli): Nieuwe update Personalbodyplan: ‘Ik ga even eerlijk zijn.’
Update maand 5 (augustus): Nieuwe update Personalbodyplan: ‘Die balans..’

Mijn traject tot nu toe in een vogelvlucht
Ik begon vol motivatie! Ik vulde zo precies mogelijk in wat ik op een dag gegeten had, deed netjes mijn trainingen en las iedere dag de gedragsles. Qua motivatie zat het dus wel goed de eerste maand. Daarentegen ervaarde ik wel wat moeite met de app. Ik kon vaak niet de juiste producten vinden en hoe wist ik nu hoeveel ik van iets gegeten had? In maand nummer twee en drie is het ‘nieuwe’ er natuurlijk een beetje af. Zowel fysiek als mentaal ging het prima met me! Ik rende voor het eerst een halve marathon en deed met plezier mijn trainingen. Ook ging het gebruik van de app mij steeds beter af. Toen in maand 4 postte ik niet voor niets een update met als titel ‘Ik ga even eerlijk zijn’. Ik at iets te veel ijsjes op vakantie en dronk iets te veel biertjes op de zomerse feestjes. Vond ik dit erg? Nee! Want zo had ik weer nieuwe motivatie om er in maand 5 en 6 met volle 100% tegen aan te gaan. Ik besloot opnieuw te gaan trainen voor een halve marathon en vond de balans terug die ik voor de zomer gevonden had!

Sporten en eten op gevoel, daar rolt bij mij een balans uit!

Wat nu?
De laatste maand heb ik Personal Body Plan bewust steeds meer los gelaten. Ik vulde niet meer iedere dag mijn voeding in en deed mijn trainingen op gevoel. Dat was immers vooraf ook mijn bedoeling. ‘Inzicht krijgen in mijn voeding’ was mijn doel. Ik ben geen persoon die bezig wil zijn met cijfertjes van hoe veel ik binnen ‘mag’ krijgen. Sporten en eten op gevoel, daar rolt bij mij een balans uit! En daar ga ik dus graag mee verder!

Al met al kan ik zeggen dat het en fijn leertraject voor me is geweest. Er is een tal aanbod van oefeningen, je kunt dagelijks contact opnemen met je persoonlijke coach en je bent bezig met je totale mindset. Ik heb in kunnen zien hoe veel en wat ik ongeveer op een dag eet en op deze manier mijn eigen voedingspatroon kunnen ontwikkelen.

Tuurlijk zijn er nog puntjes die naar mijn mening beter zouden kunnen. Zo vind ik het toch jammer dat de coaching enkel via een online platform moet gaan en heb ik af en toe nog steeds ruzie met de app. Tot slot kost het volgen van dit traject niet niks. Het is dus iets waar je wel echt over na moet denken.. Wil je je gehele mindset omtrent voeding en sport veranderen? Dan kan dit zeker een investering voor jou zijn!

Iets voor jou?
Wil jij graag starten met jouw Personal Body Plan? Je kunt je vandaag (28 september) nog tot 23.59 uur inschrijven om mee te doen met de volgende groep! Inschrijven kan via de website van Personal Body Plan. En met de volgende kortingscode: DQRSHPWLQT krijg je 15 euro korting op je plan!

Ik heb meerdere keren met goede begeleiding in de Hub mogen trainen. Ik heb héérlijke quesadilla’s van Doormeal mogen proeven en train nog steeds graag in mijn FRVR outfit! Thanks pbp!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Best bekeken blogs in 2016! – Jipsanders.com

Geef een reactie