5x havermout inspiratie!

Als je me kent dan weet je dat ik mijn dag niet goed kan beginnen zonder een lekker ontbijtje. Havermoutjes, mugcakes, kwarkontbijtjes… ga zo maar door. Fotootjes van een havermoutje zie je dan ook vaak op mijn tijdlijn voorbij komen. Wordt dat nu niet saai, iedere keer een havermoutje? Nee! Want met ook havermout kun je eindeloos variëren! Hoe ik de basis maak heb ik al vaker uitgelegd. Ben je hier benieuwd naar? In deze blog beschrijf ik uitgebreid hoe ik mijn havermoutjes maak.

Een basisingrediënt dat ik gebruik in mijn havermoutjes is de Smart Protein van Body and Fitshop. Hier zijn heel veel verschillende smaakjes van. Van ‘chocolate coconut bounty’ tot ‘raspberry’ en van ‘banana toffee’ tot ‘frozen cappuccino’. Afgelopen week maakte ik van verschillende smaken een variant. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan snel verder!

‘Koekjes-havermoutje’
cookiesandcreamMijn moeder kocht laatst van die té lekkere mini chocolate chip cookies. Ik wilde een lekker ontbijtje maken met de Smart Protein ‘cookies and cream’ en vond dit de perfecte gelegenheid om de chocolate chip cookies te proeven. Ja, ik ben een koekjes-monster. Voor dit koekjesontbijt gebruikte ik de volgende ingrediënten:
– 200 ml (magere) melk
– 50 gram havermout
– schepje Smart Protein in de smaak ‘Cookies and cream’
– één banaan
– chocolate-chip koekjes
– een handje cacao nibs

‘Fruitig-havermoutje’
strawberrybanana.JPGIk heb niet altijd zin in chocolade. Af en toe heb ik behoefte aan een fris ontbijtje. Voor dit fruitige havermoutje gebruikte ik de volgende ingrediënten:
– 200 ml (magere) melk
– 50 gram havermout
– schepje Smart Protein in de smaak ‘Strawberry banana’
– één banaan
– handje rood fruit (blauwe bessen, frambozen)
– handje amandelen

‘Hazelnut Nutella-havermoutje’
hazelnutnutella.JPG‘Al you need is chocolate!’  Nouja, je maakt mij er in ieder geval heel blij mee. Ook al is het in de ochtend. Ik gebruikte de volgende ingrediënten:
– 200 ml (magere) melk
– 50 gram havermout
– schepje Smart Protein in de smaak ‘Hazelnut Nutella’
– één banaan
– een handje hazelnootjes
Chocolate syrup (Walden Farms)

‘Appeltaart-havermoutje’
vanilla.JPGVoor een stukje (warme!) appeltaart mag je me altijd wakker maken. Dus ook voor een ‘appeltaart-havermoutje’ in de ochtend! Ik gebruikte voor dit havermoutje de volgende ingrediënten:
– 200 ml (magere) melk
– 50 gram havermout
– schepje Smart Protein in de smaak ‘Vanille’
– één appel
– een handje noten, rozijnen, kokosrasps
– een snufje kaneel

‘Chocolade-havermoutje’
chocolate.JPGEn nog meer chocolade… Ingrediënten die je voor dit ontbijtje nodig hebt:
– 200 ml (magere) melk
– 50 gram havermout
– schepje Smart Protein in de smaak ‘Chocolate’
– één banaan
– pure chocoladehagelslag

Welke variant van een havermoutje moet ik volgens jou écht een keertje uitproberen?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

Oja! Ik heb nog niet alle smaakjes uitgeprobeerd dus een deel 2 van de havermoutjesinspiratie volgt snel! 🙂

There are 4 comments for this article
  1. Marit 6 oktober 2016 16:38

    Ik weet niet of je het kent of dat je het al is geprobeerd heb, maar banaan prakken voordat het pannetje op het vuur gaat en dan mee ‘koken’ met de melk en havermout is ook een aanrader!

    • sandersjip 7 oktober 2016 20:26

      Nee dat heb ik nog niet eerder geprobeerd, dankje voor de tip!:)

  2. Pingback: Mijn 10 onmisbare ‘gezonde’ producten. – Jipsanders.com
  3. Pingback: 10x mijn onmisbare ‘gezonde’ producten. – Jipsanders.com

Geef een reactie