Ga ik door met Personal Body Plan?

uitgelichtAfgelopen zes maanden heb ik door het volgen van mijn Personal Body Plan aan persoonlijke doelen gewerkt. In eerdere blogs heb ik dit proces uitgebreid beschreven. (Lijkt het je leuk om deze eerdere blogs nog een keertje te lezen? >> Klik dan hier!) Ik heb een tijdje mijn voeding strikt bijgehouden en dit erna weer een periode losgelaten. Ik vond het fijn om iemand te kunnen raadplegen als ik ergens iets meer over wilde weten. Denk aan tips over eiwitrijke maaltijden of inspiratie voor nieuwe oefeningen voor een desbetreffende spiergroep. 

Ga ik door met Personal Body Plan?
Het antwoord op de vraag ‘Ga ik door met Personal Body Plan?’ luidt als volgt: ‘Nee. Ik stop ermee’. ‘Ik stop ermee’ klinkt wel een beetje hard. Ik blijf immers werken aan mijn ‘personal body’. Alleen niet meer door het volgen van een vast traject. Niet omdat ik niet tevreden ben over Personal Body Plan maar omdat ik voor mijn gevoel weer toe ben aan iets nieuws. Wat dat ‘nieuws’ dan moet zijn daar ben ik zelf ook nog niet helemaal uit. Ik zit te denken om misschien een vast trainingsschema te gaan volgen of zelfs een hele andere tak van sport uit te proberen. Heb jij een ideetje voor mij? Een idee voor een nieuwe uitdaging? Dan hoor ik het graag!

Iets waar ik aan kan werken en mezelf in kan uitdagen. 
Het punt is dat ik houd van uitdagingen en het werken aan doelen. Zo ben ik het hardlopen pas leuk gaan vinden sinds ik ben gaan deelnemen aan wedstrijden. Heb ik voetballen altijd leuk gevonden omdat je samen met je team moet werken voor een overwinning. Zo vind ik het bij fitness een uitdaging om steeds meer gewicht te kunnen tillen. Door deze doelen heb ik iets om naar toe te leven. Iets waar ik al mijn energie in kwijt kan en waar ik 100% voor wil gaan.

Hoe nu verder met mijn voeding?
Zoals ik in mijn laatste update vertelde ben ik eigenlijk niet meer zo bezig met mijn voeding. Ja, ik vind het fijn om een gezonde levensstijl te volgen en de basis van mijn eetpatroon is vaak ook wel ‘gezond’. Ik heb alleen die cijfertjes losgelaten. Het tellen van hoeveel en wat ik allemaal eet. Het maakte me soms echt een beetje obsessief. Waarom doe ik dit eigenlijk? Vroeg ik mezelf dan wel eens af. Ik ga lekker verder met het eten op gevoel. Dit houdt in dat ik wil genieten van lekkere gezonde dingen als basis met op zijn tijd een lekker wijntje en een vette hap! Want ja, dat hoort er ook bij.

Houd jij ook van jezelf uitdagen? Op welke manier doe je dit? En zoals ik al zei, als je tips het voor een nieuwe uitdaging voor mij dan hoor ik het graag!

Liefs,
Jip

 

There is 1 comment for this article
  1. Anne 19 oktober 2016 19:53

    Paaldansen! Dat Is een toffe nieuwe sport en een fliiiinke uitdaging! Succes!

Geef een reactie