Friday favourites #9

Zo. Dat was week 40 alweer. De week waarin de zomer ons landje dan toch écht heeft verlaten #brrrr. De week waarin ik mijn laatste trainingen voor de halve marathon had (NOG MAAR 2 DAGEN!!) En de week waarin ik voor het eerst macarons proefde! Mijn favorieten van deze week heb ik op een rijtje gezet en kun je zien in deze blog.

Favourite sweetness: Macarons –Dutch homemade

fullsizerender-87Afgelopen week kwam iemand thuis met een doos vol met ….. juist, je ziet het al –> macarons! Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze nog nooit in mijn leven gegeten had. Ik zie deze zoetige lekkernij vaak voorbij komen. Voor mijn gevoel is het net als sushi en Starbucks een beetje een hype om deze te eten. (En er dan een foto van te posten). Des te meer was ik er benieuwd naar. Is deze zoetigheid dan écht zo lekker? Tijd om te proeven! Eindoordeel: Lekkkerr!! Daarbij moet ik wel zeggen dat de ‘Chocolade’ variant een stuk lekkerder was dan bijvoorbeeld een zoete smaak als ‘Strawberry’. Nee, die was écht iets te zoet voor me. Ik vond de ‘Caramel Salin’ de lekkerste! (De bovenste van de toren). Heb jij ooit macarons gegeten?

Favourite snapchat filter – the dog
fullsizerender-88

Sinds het ontstaan van instastories ben ik iets minder actief op Snapchat. Dubbel foto’s plaatsen is naar mijn mening een beetje onzinnig en Instastories is gewoon handig omdat dit gekoppeld is aan mijn Instagramaccount. Al ben ik nog steeds fan van de oude vertrouwde Snapchatfilters… 😉

Favourite momentje – Eindelijk uitslapen + ontbijt op bed!


Herken je dat? Dat je net iets té veel dagen achter elkaar te weinig slaap hebt gehad? En dat dat bijslapen iedere keer nét niet lukt. Afgelopen woensdag was het eindelijk zover. Ik heb mijn nodige uurtjes slaap dubbel en dwars in kunnen halen met als klap op de vuurpijl ontbijt op bed kunnen eten. Dit was een favoriet momentje! 🙂

Favourite runningapp – Runkeeper
IMG_6600.PNG
Op deze foto zie je mijn laatste training voor de halve marathon! Nog een klein rondje voor het échte werk begint. Je kunt op meerdere manieren je  hardloopprogressie bijhouden. Zo heb je verschillende apps, kun je op Runner maps (via Google) afstanden opmeten of je kunt je gelopen tijd via een stopwatch/horloge bijhouden.

Ik houd mijn hardloopprogressie bij aan de hand van de Runkeeper app. Deze app houdt niet alleen je tijd en afstanden bij maar ook de route wordt opgeslagen en de aantal verbrandde calorieën worden weergegeven. Bovendien kun je vrienden toevoegen via de app. Handig want je kunt een instellen dat je een berichtje krijgt als je vriend(in) heeft hardgelopen. Het werkt dus ook motiverend want dan moet jij ook! (Ten minste dat gevoel heb ik vaak).

Wat waren jouw favoriete momentjes van afgelopen week?

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie