Van bananenchips tot Nakd repen en ‘healthy’ brownies.

snoepgoedalles
Afgelopen week kreeg ik een leuk pakketje binnen van Snoepgoed. Het was namelijk een doos vol met ‘healthy’ snacks. Van chocoladerepen tot gedroogde appelstukjes en van bananenchips tot havermout. Aan mij de taak om te proeven! Dat vond ik geen straf!:)

Banana Joe – banana chipssnoepgoedbananajoeChips gemaakt van banaan? Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet hele hoge verwachtingen had. Want hoe kan fruit nu winnen van zoute chips? Ik was dan ook verrast over hoe lekker dit is! Op deze manier wil ik wel vaker fruit eten 😉 Zowel de ‘Sea salt’ als het ‘BBQ’ zakje zijn inmiddels leeg. Er zitten ongeveer even veel calorieën in als in ‘echte’ chips. Om deze reden zal ik eerlijk gezegd toch wel sneller voor normale chips uit de supermarkt gaan. Echter is deze chips wel ‘gezonder’ omdat de chips vrij is van transvetten.

Good for you dessert bar – RHYTHMsnoepgoeddessertbarEen ‘healthy brownie’ als tussendoortje?! Aangezien brownies tot mijn favoriete toetjes behoort, kijk ik erg uit naar deze snack! Mijn oordeel: het is een lekkere bar met een goede ‘bite’ en een zoete chocolade smaak. Daarentegen vind ik de ‘dessert bar’  niet te vergelijken met een brownie die je in een restaurant als dessert geserveerd krijgt. Logisch naar mijn mening. Want dat kun je ook niet verwachten van een voorverpakte reep. Al met al, is deze healthy snack goedgekeurd!

Nakd – Apple crunchsnoepgoednakdEn van de Dessert bar ga ik over naar de reep van Nakd. Ik proefde de smaak ‘apple crunch’. Zowel de structuur en de smaak van de reep vind ik erg lekker. Ik denk dat ik de andere smaakjes ook maar eens ga proberen! Want de smaken ‘Cashew cookie’ of ‘Pecan pie’ klinken ook wel lekker.

MOMA – Porridge super seedssnoepgoedporridgeDe porridge van MOMA is gemakkelijk klaar te maken. Je hoeft alleen maar gekookt water toe te voegen en te roeren. In tegenstelling tot de bananenchips en de repen ben ik minder fan van deze porridge. Er zit naar mijn mening niet heel veel smaak aan en daar houd ik wel van. Ik gebruik zelf altijd melk voor mijn havermoutjes en daarbij voeg ik ook nog een schepje proteïne poeder toe. Maak jij je havermoutje zelf altijd zonder smaak? Dan is dit misschien wel een goede snack voor jou. Want de structuur is verder prima!

Scrummies – RaisinssnoepgoedscrummiesMijn eerste reactie: ‘Zoet!’ Ben je een zoetekauw? Dan is dit een goede snack-to-go. De krentjes zijn in een zakje verpakt en daarom makkelijk mee te nemen.

Ape – crispy coconut curlssnoepgoedcoconutcurlsIk zal maar eerlijk zijn. Zowel de lightly salted als de slightly peppered coconut curls vond ik maar niets. Misschien dat ze bij iets als topping wel lekker zijn maar zo los vind ik ze echt niet lekker. Helaas.. dit wordt ‘m niet voor mij.

Clearly scrumptious – juicy dried cranberries
snoepgoedscrumptiousNet als de ‘Scrummies’ is dit een zoete snack. Mijn voorkeur gaat persoonlijk uit naar hartig maar als je dus een zoetekauw bent dan kan dit een perfect tussendoortje voor jou zijn!

Trek – banana breadsnoepgoedtrekLekker!! Deze reep is vullend is lekker zoet. De textuur omschrijf ik als ‘melig’. Wat ik bij deze reep juist lekker vind. Deze snack neem ik vaker mee!

Scrumptious – crunchy dried wedgessnoepgoedapplewedgesIk sluit af met deze gedroogde appelpartjes. Hoewel ik het leuk vind om deze snack een keer geproefd te hebben gaat mijn persoonlijke voorkeur toch uit naar een fris appeltje.

Wat is jouw favoriete tussendoortje?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie