Eetdagboekje oktober 2016: dit at ik vóór en ná de halve marathon.

‘Iedere dag ziet er bij mij (en ik gok bij bijna iedereen) qua voeding anders uit!’

etennJa, daar heb je die ene zin weer… Ik heb het bij mijn vorige eetdagboekjes ook al vermeld maar het blijft ó zo belangrijk. Ik vind eetdagboekjes van anderen bekijken altijd leuk om te doen. Dit eetdagboekje heb ik ook gemaakt voor de inspiratie. Neem een voedingspatroon van iemand niet klakkeloos over;)

Ik had de afgelopen week een gezellig feestje én niet te vergeten: een halve marathon op de planning staan! (Hoe die halve marathon is verlopen kun je in deze blog lezen). Ik heb erop gelet dat ik wel genoeg heb gegeten de periode voor én na deze wedstrijd. Ik kan je vertellen dat heb ik zeker gedaan. Misschien zelfs iets te veel… Maar feestjes en overwinningen zijn er om te vieren, dat hoort toch ook bij het leven?! En ten slotte rende ik het er toch wel weer af. Wat ik precies heb gegeten de dagen rondom de halve marathon kun je zien in dit eetdagboekje!

Vrijdag

Maaltijd 1: Kwark ontbijtje
fullsizerender-100
Ik startte mijn vrijdag met een van mijn standaardontbijtjes: 250 gram kwark naturel, een schepje Whey perfection van de Body and fit shop (smaakje: berry blast), een appel, een banaan, een paar eetlepels havermout.

Maaltijd 2: appeltje
Als tussendoortje vóór mijn lunch at ik snel een appeltje.

Maaltijd 3: Boterhammenlunch
eetdagboekje1.JPG
Als lunch at ik twee (geroosterde) volkoren boterhammen met een tomaten cup-a-soupje. Vandaag deed ik hummus, plakjes kipfilet, een zacht gekookt eitje en schijfjes tomaat op mijn brood.

Maaltijd 4: Frietjes met een broodje kroket
fullsizerender-93
Het weekend luidde ik in met deze portie frietjes met mayonaise en een lekker broodje kroket.

Maaltijd 5: Wat biertjes en gezouten pinda’s
FullSizeRender (94).jpg
‘S avonds dronk ik op een feestje een paar speciaal biertjes. Nee, niet te veel want de halve marathon kwam al in zicht!

Zaterdag

Maaltijd 1: Kwark ontbijtje
Ik begon deze dag met hetzelfde kwarkontbijtje als gisteren.

Maaltijd 2: Eiwitreepeetdagboekje2.JPGAls tussendoortje at ik deze lekkere eiwitreep van de Body and Fitshop (Smartbar Strawberry White Chocolate).

Maaltijd 3: Mixed breekbrood for lunch @Nibbels! (Nijmegen)
FullSizeRender (91).jpg
Een aantal weken geleden lunchte we ook al bij dit gezellige lunchtentje. Nadat we ons eigen broodje besteld hadden zagen we dat mensen naast ons dit heerlijke ‘breekbrood’ voorgeschoteld kregen. Stiekem hadden we spijt van onze eigen keuze en we besloten afgelopen week terug te gaan om dit breekbrood te proeven! Op het brood zat het volgende beleg: gerookte zalm, rosbief en geitenkaas met noten. Het midden van het brood was gevuld met olijfjes.

Maaltijd 4: Avondeten
FullSizeRender (92).jpg
In de avond aten we kip, gegrilde aubergine en rode aardappeltjes uit de oven. Met als toetje: een stukje zelfgebakken appeltaart. Lekker!

Maaltijd 5: Optimel kwark en rijstwafels met kipfilet
fullsizerender-95
Omdat ik genoeg voedingsstoffen binnen wilde krijgen besloot ik de avond voor de halve marathon nog een extra maaltijd te nemen. Ook al zat ik nog redelijk vol van dat ene stuk verse appeltaart als toetje. Ik nam nog een bakje kwark met noten en een aantal rijstwafels met kipfilet.

Zondag

Maaltijd 1: Lievelings havermoutje
Ook al had ik last van wat zenuwen, gelukkig kan ik in de ochtend altijd wel eten. Ik maakte mijn lievelings chocoladehavermoutje. Daar had ik zo veel zin in dat ik helemaal vergeten ben een foto te maken. Meer over dit lievelingsontbijtje vind je in deze blog die ik eerder heb geschreven!

Maaltijd 2: Banaan en gaan!
5 Minuten voor het startschot at ik nog een banaantje voor de energie. Ik eet met opzet heel kort voor het rennen omdat ik anders anders krijg ik last van steken tijdens het rennen.

Maaltijd 3: Mueslibol, een eiwitshake ennnnn nacho’s!
fullsizerender-98
Na het rennen kwam eerst een periode van misselijkheid. Hierna volgde een hongerklop die zorgde voor een goed vreetfestijn! Ik nam een eiwitshake (Whey perfection, berry blast), een mueslibol énnnn hapjes!!

Maaltijd 4: Volkorenbroodje met kipfilet, komkommer, ei en mosterd-dillesaus
FullSizeRender (99).jpg
Een aantal uren na het rennen at ik dit volkoren broodje met kipfilet, ei en komkommer.

Maaltijd 5: Uiteten met de familie

fullsizerender-97fullsizerender-96
Later op deze avond sloot ik mijn overwinning en het weekend af met een etentje met de familie. Als voorgerecht koos ik voor de Toscaanse tomatensoep met pesto, room en knoflookcroutons. Als hoofdgerecht nam ik de ‘K-paul’s Louisiana chickenbreast’ met champignonroomsaus en cajunfrietjes!

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te kunnen nemen in mijn voeding van afgelopen dagen!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Best bekeken blogs in 2016! – Jipsanders.com

Geef een reactie