Running diary: Wat nu? De hele marathon?

fotto
De halve marathon zit er op! Ik heb mijn doel behaald. Een doel waar ik maandenlang voor heb getraind. Waar ik zo lang naar heb uitgekeken. En nu is het opeens allemaal voorbij. Wat nu?

Is een hele marathon mijn volgende stap?
Jezelf uitdagen. Overtreffen. Streven naar een bepaald doel. Ja, daar haal ik voldoening uit. Nu ik de finish van een halve marathon behaald heb, vind ik het misschien wel tijd voor een volgend doel. Is een hele marathon de volgende stap?

running4Het antwoord op die vraag is NEE. Want de stap van 21.1 kilometers naar de 42 kilometers vind ik te groot (of moet ik zeggen te ver, heel wat stapjes te ver..) Want dan denk ik even terug aan dat ene moment toen ik vorige week (met smile van oor tot oor!) over de finish strompelde. Mijn benen die aanvoelden als rietjes die al tig keer waren omgebogen. Mijn kuiten, zo verkrampt en zo zwaar als bakstenen. Mijn tenen… die voelde ik niet eens meer. Man, je zult maar het dubbele moeten lopen! Sorry maar een hele marathon, daar kan ik op dit moment nog niet aan denken.

Alleen mentaal al ben ik daar dus echt niet nog klaar voor. Ik ben nog jong en van plan eerst nog wat ervaring op te doen. Want ik moet niet vergeten. 21 Kilometers is natuurlijk al niet niks. Daarentegen sluit ik het rennen van een hele marathon niet uit. Stiekem begint mijn buik wel een beetje te kriebelen bij de gedachte van zo’n run (of het is gewoon de buikgriep waar ik op dit moment last van heb, zou ook kunnen). Het lijkt me een hele toffe ervaring maar dus eerst eventjes wachten tot ik wat ouder (en wijzer) ben.

Wat dan wel?
Ik ben nu op zo’n punt beland dat ik eigenlijk geen specifiek doel meer voor ogen heb. Ik eet op mijn gevoel en sport voor mijn plezier. Ik houd me dus niet vast aan een bepaald sport- en/of voedingsschema. Komende tijd ga ik lekker door met hoe ik nu bezig ben. Af en toe spring ik op mijn fietsje richting de sportschool en met enige regelmaat ren ik een rondje in de buitenlucht. Ik wil wat meer ervaring op doen met hardloopwedstrijden. Zo heb ik over een aantal weken de Zevenheuvelenloop gepland staan, waar ik parcours van 15 kilometers zal gaan afleggen. Nee, ik zit dus zeker niet stil.

Toch verwacht ik dat ik over een tijdje toe ben aan iets nieuws, ja ik ken mezelf. Een nieuwe uitdaging waar ik helemaal voor kan gaan. Misschien heb jij wel een leuk ideetje voor mij wat ik als volgend doel kan opstellen?! Of heb je zelf een leuk doel waar je op dit moment mee bezig bent? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 5 comments for this article
  1. Marloes 19 oktober 2016 18:53

    Hee leuk ik loop ook de zevenheuvelenloop! ? Heb jij hem alneerder gelopen? Succes alvast!

  2. Tember 20 oktober 2016 14:18

    De halve marathon van Tilburg 🙂 Ze zeggen dat dit een echt typische brabantse hardloopwedstrijd moet worden dus alleen dat klinkt al heel goed! Ik ga me inschrijven 🙂

  3. Peter De Groof 7 december 2016 18:28

    Ik zou toch de marathon overwegen. Het is te héérlijk om dat niet te doen 🙂 als je gaat voor “uitlopen” en je bouwt heel langzaam op (bv een heel jaar de tijd nemen) dan heb je mentaal en fysiek de tijd om te wennen. Bij m’n eerste marathon deed ik trainingen van max. 30 km … op D Day doe je die laatste 12 km toch vooral op adrenaline 🙂

Geef een reactie