Recept: bananenbrood met pepernoten.

pepernotenbrood4.JPGEen maandje geleden zag ik ze opeens in een reclamefoldertje voorbij komen. Pepernoten?! Nu al? Ik was intens gelukkig. Ook al is de herfst nog maar net begonnen, ik vind dat dit receptje al wel gedeeld mag worden. Beter te vroeg dan te laat, toch? Ben jij net als ik een grote fan van pepernoten? De chocolade variant is mijn favoriet! En als ik dan even héél kieskeurig mag zijn dan kies ook nog het liefste voor de witte.

Van kruidnoten af blijven tot de maand december? Ha ha, ik dacht het niet. Ik combineerde mijn meest simpele bananenbrood (dit receptje vind je hier) met de high protein kruidnoten van de Body en Fitshop en kwam uit op deze lekkernij:  een pepernoten bananenbrood! Dat wordt SMULLEN! En ook nog eens zo klaar gemaakt. Ben je nou net zo’n pepernoten fan als ik? Dan zou ik dit recept zeker een keertje uitproberen!  In deze blog staat precies beschreven welke ingrediënten je allemaal nodig hebt en hoe ik het brood heb gemaakt!

Wat heb je nodig:
– 3 (rijpe) bananen
– 3 eieren
– 150 gram (spelt)meel
– 2 theelepels bakpoeder
– een handje dadels
– eetlepel honing
– een handje kruidnoten naar keuze (ik gebruikte dus de high protein kruidnoten van de body and en fitshop ).

Hoe maak je het:
Voordat je begint met het maken van het beslag verwarm je de oven voor op 180 graden. Doe de bananen, de eieren, het meel, de bakpoeder en de eetlepel honing in een kom. Mix dit mengsel vervolgens door elkaar (dit kan zowel met de hand als met een mixer). Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Vervolgens vermaal je een handje kruidnoten die je ook aan het mengsel toevoegt. (Of twee handjes, zo veel jij wilt..) Ik gebruik een siliconen bakvorm dus ik hoef de vorm niet in te vetten. Gebruik je nu een andere soort bakvorm? Vet dan je bakvorm eerst in. Als je een glad beslag hebt giet je deze in de bakvorm. Tot slot kun je het beslag nog toppen met een aantal pepernoten. Hoe meer hoe beter, toch?;) Ik zet de bakvorm voor 45 minuten in de oven op 180 graden. LET OP! Iedere oven is natuurlijk anders, dus houd je brood in de gaten. Zonde als het baksel er zwart uitkomt;)

Heb je nu net als ik pepernoten in je bananenbrood gedaan?
Laat het me dan weten of je het net zo lekker vond als ik!

Eet smakelijk!

Liefs,
Jip

pepernotenbrood2.JPG

 

There is 1 comment for this article

Geef een reactie